Tunus açıklarında mülteci teknesi battı: 15 kişi kayıp

Tunus’un Kerkana adası kıyılarından İtalya’ya doğru yola çıkan bir mülteci teknesi, Tunus açıklarında alabora oldu. Dört kişi kurtarıldı, kaybolan 15 kişi için arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Foto: Arşiv / Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Afrika ülkesi Tunus açıklarında mültecileri taşıyan bir teknenin alabora olması sonucu 15 kişi kayboldu, dört kişi kurtarıldı.

AA’nın aktardığına göre, ülkenin güney sahilleri açıklarında yaşanan olaya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Tunus Ulusal Güvenlik Kuvvetleri Sözcüsü Hüsameddin el Cebabli, Tunus'un güney kesiminde yer alan Sfaks kenti açıklarında ve Kerkana adası yakınlarında avlanan bir kayıkçının batan mülteci teknesini bulduğunu aktardı.

BÖLGEDE ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Sözcü El Cebabli’nin açıklamasına göre, dört mülteci sahil güvenlik ekiplerince batan tekneden kurtarılırken, kayıp olan 15 kişi için arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Reuters haber ajansının aktardığına göre, mülteci teknesi Tunus’un Kerkana kıyılarından yola çıkarak İtalya kıyılarına ulaşmaya çalışıyordu. 

TUNUS: 3 AYDA 900'E YAKIN MÜLTECİ GEÇİŞİ ENGELLENDİ

Tunus Ulusal Güvenlik Kuvvetleri, 7 Nisan’da yaptığı açıklamada, Tunus açıklarında 1 Ocak-31 Mart arasında yürütülen operasyonlarda 900'e yakın mülteci geçişinin engellediğini, çoğu Sahraaltı Afrika ülkelerinden olmak üzere 27 binden fazla mültecinin yakalandığını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)