Tunus açıklarında mülteci teknesi battı: 20 kişi kayboldu

Akdeniz üzerinden İtalya'ya geçmek isteyen mültecileri taşıyan tekne, Tunus açıklarına battı. Olayın ardından 17 kişi kurtarıldı, en az 20 kişi kayboldu.

Foto: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tunus açıklarında mültecileri taşıyan bir teknenin batması sonucu en az 20 kişi kayboldu. Akdeniz üzerinden İtalya'ya geçmek isteyen mültecileri taşıyan teknede bulunan 17 kişi sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, konuya ilişkin açıklama yapan Safakes Mahkemesi Yargıcı Faouzi Masmousdi, sahil güvenlik ekiplerinin Safakes şehri açıklarında batan tekneden kurtardığı 17 kişiden ikisinin durumunun ağır olduğunu söyledi. 

'TUNUS'TA 3 AY İÇİNDE 27 BİNDEN FAZLA GÖÇMEN YAKALANDI'

Tunus Ulusal Güvenlik Kuvvetleri Sözcüsü Hüsameddin el-Cebabli, dün (7 Nisan) yazılı bir açıklama yaparak, “Ulusal Güvenlik Kuvvetlerine bağlı güvenlik güçlerinin ülkenin kuzey ve güney deniz açıklarında 1 Ocak ile 31 Mart arasında düzenledikleri operasyonlarda, İtalya’ya yönelik engellenen 501 düzensiz göç girişiminde 13 bin 138’i Sahra Altı Afrika ülkelerinden ve diğerleri Tunuslu olmak üzere 14 bin 406 göçmen yakalandı” demişti.

Aynı dönem içerisinde Safakes ve Mehdiye bölgelerinde de Deniz Kuvvetlerine ait güvenlik birimlerinin düzenlediği operasyonlarda 12 bin 804’ü Sahra altı Afrika ülkelerinden, 455’i de Tunuslu olmak üzere 13 bin 259 mültecinin 'yakalandığını' söylemişti. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler tunus mülteci tekne bot