Tunç Soyer: 'İzmir Körfezi'nde yüzeceğimiz günler çok yakın'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in 50 yıllık hayali İzmir Körfezi'ni yeniden yüzülebilir hale getireceklerini belirterek, "Körfez'de yüzeceğimiz günler çok yakın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından 28 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen Büyük Altyapı Yatırımları Toplu Açılış ve Temel Atma Törenine ev sahipliği yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'in 50 yıllık hayalinin gerçek olması anlamına geliyor. Bu hayal, İzmir Körfezi'ni yeniden yüzülebilir hale getirmek. Son 5 yılda yaptığımız çalışmalarla birlikte, analiz sonuçları gösteriyor ki, bu meselede hayal etmenin çok ötesine geçtik. Körfez'deki kirliliği kıyıdan, karadan ve denizden kuşatma altına aldık. Sizlerin huzurunda bir kez daha söz veriyorum. Bu güzel Körfez'de yüzeceğimiz günler çok yakın" dedi.

Soyer, şunları söyledi:

“İzmir'de yarım asırdır halının altına süpürülen sorunları, büyük bir kararlılıkla çözüme kavuşturduk. Başlattığımız büyük altyapı seferberliği ile bugüne kadar kimsenin cesaret edemediğini, İzmir tarihinin en büyük altyapı hamlesini yaptık. İZSU Genel Müdürlüğümüzün yaptığı 28 milyar liralık dev yatırımla, İzmir'de sadece elimizi değil, gövdemizi de taşın altına koyduk. Hizmetlerimizi İzmir'in 156 yıllık belediyecilik tarihine altın harflerle yazdık. Söz verdik, yaptık.

5 yıl önce göreve geldiğimde kritik bir karar vermek zorundaydım. Ya İzmir’in yer altına yatırım yaparak, artık zamanını dolduran altyapımızı güçlendirecek ya da vitrini süsleyecektim. Tercihim altyapı yatırımından yana oldu. Çünkü geleceği inşa etmenin başka yolu yoktu. Yoksa bu şehir her yağmurda sel ve taşkın haberleriyle uyanmaya devam edecekti. İzmir'de insan onuruna yakışır güvenli bir yaşamı teminat altına almak için kolları sıvadık.

'İZMİR'İN KOKU SORUNU ARTIK TARİHE KARIŞTI'

Artık, İzmir'in atık suları arıtma tesislerine, yağmur suları ise hiç kirlenmeden doğrudan Körfez’e akıyor. Yağmur sularının arıtma tesisine gelmesini engelleyerek hem işletme maliyetlerini düşürdük hem tesislerin ömrünü uzattık. İzmir'in koku sorunu artık tarihe karıştı. Bunu başarmak için, bugüne kadar üstüne sürekli bant yapıştırılan ve her yağmurda yeniden kanayan o yarayı iyileştirdik. 7 milyar TL'lik bir yatırımla, bugünün gençleri torun sahibi olduğunda dahi çalışacak bir sistem kurduk. İzmir'in 50 yılını garanti altına aldık.

'İZMİR KÖRFEZİ'Nİ YENİDEN YÜZÜLEBİLİR HALE GETİRECEĞİZ'

Gördüğünüz gibi muazzam bir kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdi bir harita göreceksiniz, bu İzmir genelinde 30 ilçemizde kaç kilometre ayrıştırma hattı yaptığımızın haritası. Bu haritadaki yatırımların çok büyük kısmı doğrudan Körfezi etkiliyor. İzmir körfezinin yeniden masmavi, pırıl pırıl olması anlamına geliyor. İzmir'in refahının artması anlamına geliyor. İzmir'in 50 yıllık hayalinin gerçek olması anlamına geliyor. Bu hayal, İzmir Körfezi'ni yeniden yüzülebilir hale getirmek. Son 5 yılda yaptığımız çalışmalarla birlikte, analiz sonuçları gösteriyor ki, bu meselede hayal etmenin çok ötesine geçtik. Körfez'deki kirliliği kıyıdan, karadan ve denizden kuşatma altına aldık. Sizlerin huzurunda bir kez daha söz veriyorum. Bu güzel Körfez'de yüzeceğimiz günler çok yakın.

Etiketler tunç soyer izmir