Tülay Hatimoğulları: Yol bilmezler, yolsuzluk bilirler

Urfa'da konuşan Tülay Hatimoğulları, hükümetin tarım politikalarını eleştirdi, yoksullaşmaya dikkat çekti. Yapılmayan yollara tepki gösteren Hatimoğulları "Yol bilmezler, yolsuzluk bilirler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Urfa'nın Siverek ilçesine bağlı Eğriçay mahallesinde düzenlenen halk buluşmasına katıldı.

MA'nın haberine göre, DEM Parti Urfa Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Celaleddin Erkmen ile Gülşen Özer ile Siverek adayları Ali Dusak ve Yıldız Çetiner'in aralarında olduğu kalabalık bir kitle, Hatimoğulları ve beraberindekileri karşıladı. Miting havasında geçen buluşmada konuşan Hatimoğulları, dün Urfa'da 17 partilinin tutuklanmasına tepki gösterdi. 

'AKP'YE CEVABI HALK VERDİ'

Erdoğan’ın dünkü Urfa mitingine değinen Hatimoğulları, Urfa il başkanının mitingde yuhalanmasını hatırlattı. Hatimoğulları, "Urfa halkı AKP'ye cevap vermiştir. Erdoğan, 'Eser ve hizmet siyaseti yapacağız' demiş. Sizlere soruyorum Urfa’ya hangi eseri, hangi hizmeti yaptılar? Var mı bir hizmet, siz gördünüz mü hizmeti? Bugün Urfa halkı açlık ve yoksullukla karşı karşıya kalmıştır. Urfalı gençlerimiz iş nedeniyle göç yolunu tutmuştur. Bakın Urfa bir tarım kenti. Bu iktidar bütün tarımı Türkiye’de bitirdi. Pamuğa, tütüne kota getirdi. Urfa kendi kendi geçimini en güçlü şekilde  tarımla sağlayabilecekken buna izin verilmiyor. Ne yapıyorlar? İşçiye, çiftçiye, üreticiye teşvik vermiyorlar. Bakın hayvan pazarı ruhsatı hala burada alınamamıştır. Hayvan yemlerinin ne kadar pahalı olduğunu siz değerli çiftçi kardeşlerim gayet iyi biliyorsunuz" diye konuştu.

‘YOL BİLMEZ, YOLSUZLUK BİLİRLER’

Hatimoğulları, ekonomik krizi işaret ederek, "Halk ne yaşadığını biliyor. Evinde kaynamayan tenceresini biliyor. Alamadığı eti, sütü biliyor. Çocuğunu okula gönderirken nasıl zorlandığını biliyor. Bu yoksulluk sadece Urfa'da değil, 50 milyon yurttaşımız açlık ve yoksullukla karşı karşıya kalmıştır. Buranın köy yollarının bozuk olduğunu siz özellikle sürücü kardeşlerim gayet iyi biliyorsunuz. Çok talep oldu bu yollarla ilgili. Ama yolları da yapmadılar. Bunlar yol yapmayı bilmez, yolsuzluk yapmayı bilir. Siverek Belediyesi'nde 2023’te 40 milyon TL’yi sadece araç kiralamaya ayırmışlar. 1 milyar 329 milyon TL’lik olan 2024 bütçesini yandaşa birkaç ay içinde peşkeş çekmişler. Hizmetleri batsın bunların" dedi.

'URFA'YI DA SİVERİK'İ DE KAZANACAĞIZ' 

Urfa Büyükşehir Belediyesi ve Siverek Belediyesi'ni DEM Parti'nin kazanacağını vurgulayan Hatimoğulları, şöyle devam etti: "DEM Parti’nin o Anadolu ve Mezopotamya'ya hayat veren ağacına vuracağız mührümüzü. Urfa’yı da alacağız, Siverek’i de alacağız. Böylece Urfa’nın bütün halkları olarak hep beraber o ağacın meyvesini 31 Mart seçimleri akşamında hep birlikte toplayacak mıyız? Sözlerimi bu toprağın yetiştirdiği nadide sanatçılardan biri sevgili Şiwan Perver’in sözleriyle tamamlayacağım; 'Serhildan jiyan e, berxwedan jiyan e." 

 

(HABER MERKEZİ)