TÜGVA temsilciliğine bombalı saldırıya ilişkin dava başladı

Gaziosmanpaşa TÜGVA Temsilciliği'ne bombalı saldırıyla ilgili tutuklu sanığın yargılaması başladı. Suçlamaları reddeden sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesindeki TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) Temsilciliği binası önüne el yapımı patlayıcı bıraktığı gerekçesiyle hakkında 49 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılan tutuklu sanık Besra Yalçın'ın yargılanmasına başlandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Yalçın ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Yalçın, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Tuzla'da yaşadığını dile getiren Yalçın, aynı mahallede oturan diyaliz hastası yaşlı bir kadına bakarak geçimini sağladığını belirtti.

'FLAŞ BELLEK BANA AİT DEĞİL, OLAY GÜNÜ ABLAMIN EVİNDEYDİM'

İçerisinde talimatların bulunduğu flaş belleğin kendisine ait olmadığını ileri süren Yalçın, TKEP/L (Türkiye Komünist Emek Partisi/Leninist) ile bir bağlantısının bulunmadığını ve örgüt talimatıyla bir işlem yapmadığını söyledi.

Sanık, geçmişte hakkında adli bir soruşturma bulunmadığını, olay günü ablasının evinde olduğunu ifade etti.

Hakimin, Kazım Ç.'ye "Karanlık işler" diye neden mesaj attığını sorması üzerine sanık Yalçın, espri yaptığını ve parasal bir konu hakkında olduğunu söyledi.

TÜGVA Temsilciliği binasının bulunduğu Gaziosmanpaşa'ya hiç gitmediğini ileri süren Yalçın, tahliyesini talep etti.

Dava dosyasına giren bazı fotoğraflardaki kişinin kendisi olup olmadığına ilişkin soru üzerine de sanık, fotoğraflardaki kişinin kendisi olmadığını öne sürdü.

AVUKATLAR, GÖRÜNTÜLERİN HAM HALİNİ VE KIYAFETLERE İLİŞKİN DNA ANALİZİNİ İSTEDİ

Sanık avukatları, davaya konu görüntülerin ham halinin kolluk kuvvetlerinden istenmesini ve Halkalı Merkez Mahallesi Çamlık Parkı'ndaki çöpte bulunan kıyafetlere ilişkin yapılan DNA analiziyle ilgili belgelerin gönderilmesini talep etti.

Maddi ve manevi zarar gördüklerini ifade eden müşteki avukatı, sanığın üzerine atılı suçu işlediğini düşündüklerini ve çok fazla delil bulunduğunu belirtti.

Sanığın cezalandırılmasını isteyen müşteki avukatı, maddi zararlarının miktarına ilişkin belge sunacaklarını aktardı.

Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, İETT otobüsüne binip kaçtığı iddiasına ilişkin olarak sanığın İstanbulkart'ını nerelerde kullandığının sorulmasını kararlaştırdı. Heyet, sanığın ablasının da aralarında bulunduğu bazı tanıkların bir sonraki celsede dinlenmesine de hükmetti.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi. (HABER MERKEZİ)