TTB'den 'dans eden doktora soruşturma' haberlerine açıklama: Özel yaşama ilişkin bir değerlendirmede bulunulamaz

TTB, doktor Banu Küçükpolat'a televizyon programında dans ettiği soruşturma açıldığı haberlerinin doğru olmadığını belirtti: "Yazışma, hekimin dans etmesi ile ilgili izlenimi verecek şekilde yansıdı"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Tabipleri Odası (TTB), Seda Sayan'ın programına katılan kalp ve damar cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Banu Küçükpolat'a 'dans ettiği için inceleme başlatılmasının talep edildiği' iddiasını yalanladı.

TTB Merkez Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, "TTB şikayet başvurusu olduğunda oda tüzel kişiliğinin şikayeti inceleyip kendi yetkisi ile vereceği karara dayanan benzer nitelikteki yazı örneği ile birlikte şikayetler ilgili odalara iletilmektedir. Her gün yapılan 50-60 civarında benzer iç yazışmadan biri, hekimin televizyon programında dans etmesi ile ilgili olduğu izlenimi verecek şekilde haberlere yansımıştır" denildi.

TTB ve tabip odalarının özel yaşamla ilgili değerlendirme yapamayacağı belirtilen açıklamada, "Gerek TTB gerekse tabip odaları, hekimlerin hekimlik mesleğinden doğan yükümlülük ve etik ilkelerle uyumlu mesleki uygulamasını denetleme yetkisine sahip olup; bunun dışında 'dans etmesi' gibi özel yaşamına ilişkin bir değerlendirmede bulunmaz" ifadelerine yer verildi. 

Şikayetlerin mesleki ilkeler ve etik değer açısından incelebileceği vurgulanan açıklama şöyle devam etti:

"Hekimlik mesleğinden doğan yükümlülük ve etik ilkelerle uyumlu mesleki uygulamanın ihlali yönünde bir iddia ve şikayet olduğunda da TTB, tabip odalarının soruşturma açıp açmayacağını, açacaksa hangi maddelerden soruşturma açacağını değil; tıbbi deontoloji ve etik ilkeler yönünden değerlendirme yapılması talebini iletir. Karar verici merci, oda tüzel kişiliğidir." (HABER MERKEZİ)