Trump'tan Austin'e 'Yemen' eleştirisi: Savaşı dizüstü bilgisayarından yönetiyor

ABD'nin eski başkanı Trump, prostat kanseri tedavisi sebebiyle hastanede olan Savunma Bakanı'nın Yemen'e yönelik saldırıları 'hastane odasında, dizüsütü bilgisayarından yönettiğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayı Donald Trump, ABD'nin Yemen'deki Husilere yönelik iki gün üst üste düzenlediği saldırıları eleştirdi. Trump, hastanede tedavi altında olduğunu günlerce kendi yardımcısı ve ABD Başkanı Joe Biden'a bildirmediği için eleştirilen ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'e atıfla, bakanın 'savaşı hastane odasında, dizüstü bilgisayarından yönettiğini' söyledi.

Daily Mail'in haberine göre, Demokrat Partili Başkan ve başkan adayı Biden'ı 'Orta Doğu'ya bomba yağdırdığı' için eleştiren Trump, kendisinin Orta Doğu'da 'IŞİD'i yendiğini' savundu.

'ABD TARİHİNİN EN UTANÇ VERİCİ ANI'

Trump, kendi kurduğu Truth Social sosyal medya platformundaki hesabından 12 Ocak Cuma günü yaptığı açıklamada, "Şuna bir netlik kazandırayım: (Benim IŞİD'i yenilgiye uğrattığım!) tüm Orta Doğu'ya YİNE bomba atıyoruz ve beş gün boyunca ortalardan kaybolan Dışişleri Bakanımız savaşı hastane odasında, dizüstü bilgisayarından yönetiyor" dedi.

Trump, mültecilerin ülkeye giriş yaptığı güney sınırına da işaret ederek, 'Afganistan'dan korkunç bir şekilde çekilen aynı çetenin neden güney sınırı ile ilgilenmek yerine Husilere odaklandığını' sordu. Trump, "Hatırlayın; bu, hiç kimsenin sorumlu tutulmadığı ya da KOVULMADIĞI Afganistan'da 'teslim olan' çeteyle aynı çete" ifadelerini kullandı. Eski başkan, bunun ABD tarihinin 'en utanç verici anı' olduğunu savundu.

ABD SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) da dün Yemen'de Husilere ait bazı hedeflerin vurulmasına ilişkin açıklama yapmış, açıklamada, söz konusu kararın Austin tarafından, tedavi gördüğü "Walter Reed Ulusal Askeri Hastanesi'nden" verildiği kaydedilmişti.

Prostat kanseri tedavisi gören Savunma Bakanı Austin'in ne zaman taburcu edileceği bilinmezken, ABD Başkanı Joe Biden, bir gün önce Austin'in hastaneye kaldırılmasının ardından gerekli bilgilendirme yapılmamasına ilişkin basın mensuplarına açıklama yapmıştı. Söz konusu durumun bir 'muhakeme hatası' mı olduğu sorusuna "Evet" yanıtını veren Biden, Austin'in liderliğine ise hâlâ güvendiğini ifade etmişti.

Biden ayrıca dün, Kızıldeniz'deki saldırılara misilleme olarak, ABD ve İngiltere ordularının Yemen'de Husilere ait bazı hedefleri vurduğunu açıklamıştı. ABD, bundan bir gün sonra Yemen'de Husilere ait bir radar mevziinin daha vurulduğunu açıkladı. (DIŞ HABERLER)