Trump'ın iktidara gelmesinden endişelenen Obama, Biden'la görüştü

WSJ; Trump'ın tekrar iktidara gelmesinden endişelenen Obama'nın, Biden'a kampanyasının agresif ilerlemesi gerektiğini söylediğini ve eski danışmanlarından yardım almasını tavsiye ettiğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, eski ABD Başkanı Barack Obama'nın 5 Kasım'da yapılacak 60. başkanlık seçimlerinde Donald Trump'ın yeniden iktidara gelmesinden endişelendiğini yazdı. 

AA'nın WSJ'den aktardığına göre özel bir öğle yemeğinde bir araya gelen Obama, Biden'ın seçim kampanyasına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Gazetenin görüşmesinden haberdar olan 3 yetkiliye dayandırdığı haberine göre Obama, Biden'a eski kampanya yardımcılarından danışmanlık almasını tavsiye etti ve Biden ekibi bunu uyguladı.

Obama'nın, "Trump'ın adaylığının hızla kesinleşmeye yaklaştığı" için Biden'ın seçim kampanyasının agresif şekilde ilerlemesi gerektiğini söylediğini belirten yetkililer, Obama'nın Trump'ın tekrar iktidara gelmesinden endişelendiğini vurguladı.

Yetkililer, Biden'ın seçim kampanyasının yürütülmesinde daha fazla üst düzey karar alıcıya ihtiyaç duyduğunu dile getiren Obama'nın, doğrudan bir isim zikretmediğini ancak kendisinin 2008'deki başkanlık seçimlerinde kampanyasını yöneten David Plouffe'den bahsettiğini ifade etti.

Obama, 2020'deki seçimlerde de Biden için kampanya yürütmüş, onu destekleyen video paylaşımlarının yanı sıra ülke çapında etkinlikler düzenlemişti. (HABER MERKEZİ)