Biden'a talimat veren notlar gündemde: Beyaz Saray'dan 'standart format' yanıtı

Biden'ın toplantıda "Merhaba de", "Teşekkür et" gibi talimatlar içeren not kağıdı görüntülendi. Beyaz Saray'dan "standart bir format" açıklaması geldi. Trump'ın da 2018'de benzer notları sızdırılmıştı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Cumhuriyetçilere yakınlığıyla bilinen Fox News kanalı, Başkan Joe Biden'ın kabine üyeleriyle katıldığı toplantıda "Merhaba de", "Katılımcılara teşekkür et" gibi talimatlar içeren not kağıdı taşıdığını gösteren görüntüler yayınladı. Bir önceki başkanlar Donald Trump ve Barack Obama'nın toplantılarda ne söyleyeceğine ilişkin benzer talimatların yer aldığı notlar taşıdığı ve bunun Beyaz Saray'ın prosedürü olduğu geçen yıllarda da kamuoyuna yansımıştı.

KONUŞMA PROGRAMI HAZIRLANDI

Habere göre, Biden açık deniz rüzgar türbinlerinin inşasıyla ilgili toplantıya katıldı. Empire State Binası ve Eyfel Kulesi gibi simge yapılarla söz konusu türbinlerin karşılaştırıldığı bir çizelgeyi de yanında taşıyan Biden'ın notları arasında talimatlar yer aldığı görüldü. Görüntülere göre, notlarda "Merhaba de", "Kısa yorumlar yap", "Basın giriyor", "İki dakika", "Katılımcılara teşekkür et" gibi ifadelerle bir konuşma programı hazırlandığı anlaşıldı. Biden'ın ise toplantıda sekiz dakika konuştuğu aktarıldı.

TRUMP'IN NOTLARI DA SIZDIRILMIŞTI

Kanala konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi, bunun "standart bir format" olduğunu söyledi. Eski ABD Başkanı Obama'nın Beyaz Saray'daki iletişim danışmanı Hannah Hankins de kanala yaptığı açıklamada, kendisinin görevde olduğu dönemde de benzer bir not formatı kullanıldığını söyledi.

The Guardian, Trump'ın 2018'de görevde olduğu dönemde Beyaz Saray'da Parkland saldırısında hayatını kaybedenlerin aileleriyle yaptığı toplantıda "Seni duyuyorum" gibi ifadelerin yer aldığı notlar taşıdığını yayınlamıştı. (DIŞ HABERLER)