Trump'ın azil yargılaması 8 Şubat haftasında başlayacak

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, geçtiğimiz hafta Temsilciler Meclisi tarafından azledilen eski başkan Donald Trump'ın azil duruşmasının 8 Şubat haftasında başlayacağını duyurdu. Schumer, "Bu süre içinde Senato, kabine atamaları ve korona virüsü yardım tasarısı gibi diğer hizmetlerini yerine getirecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz hafta ABD'de Temsilciler Meclisi tarafından azledilen eski başkan Donald Trump'ın Senato'da yapılacak azil duruşmasının 8 Şubat haftasında başlayacağı duyuruldu. Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Trump hakkında yapılacak azil yargılamasının, Temsilciler Meclisi’nin azil maddesini pazartesi günü resmen Senato’ya iletmesinin ardından 8 Şubat haftasında olacağını belirtti.

Demokrat Partili Schumer, Başkan Joe Biden’ın kabine üyelerinin ve yönetimin diğer önemli yetkililerinin acil şekilde onaylanması gerekliliğinin altını çizdi. Schumer yargılamada savcı görevini görecek Kongre üyeleriyle Trump’ın savunma ekibinin azil maddesinin Senato’ya gönderilmesinin ardından yargılamaya kadar hazırlanmak için zamanları olacağını belirtti. Schumer, ‘‘Bu süre içinde Senato Amerikan halkı için kabine atamaları ve korona virüsü yardım tasarısı gibi diğer hizmetlerini yerine getirecek’’ ifadelerini kullandı.

Eski başkan Donald Trump’ın Senato’daki azil yargılamasının Demokrat Başkan Joe Biden’ın görevi devralmasından sonra düzenlenmesine karar verilmişti. Senato’nun bu dönemdeki öncelikleri arasında Biden’ın kabine atamalarının onaylanması ve korona virüsü yardım paketinin oya sunulması yer alıyor.

MCCONNELL DURUŞMANIN ERTELENMESİNİ İSTEMİŞTİ 

Senato’nun eski çoğunluk lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell, Demokratların kontrolündeki Temsilciler Meclisi’nden azil maddesinin Senato’ya gönderilmesini gelecek salı gününe ertelemesini ve Schumer’dan da Trump’ın savunma ekibinin hazırlanabilmesi amacıyla yargılamayı şubat ortasına ertelemesini istemişti.

Reuters haber ajansına göre McConnell’ın yardımcısı Doug Andres, yargılamanın en erken 9 Şubat’ta başlayabileceğini belirtti ve senatörün Demokratların Trump’ın savunmasına zaman verdiği için memnunluk duyduğunu bildirdi.

Eski başkan Trump, 6 Ocak’ta Beyaz Saray önünde toplanan destekçilerine hitap etmiş ve oyları için mücadele etmelerini istemişti. Trump destekçileri bunun üzerine Kongre binasını basmış ve Biden’ın seçim zaferinin onaylandığı oturumu engelleme amacıyla polis engelini aşarak Kongre binasına girmişti. Olaylarda biri polis beş kişi ölmüştü. (Kaynak: Amerika'nın Sesi)