Trump'a da verilen antikor kokteylinde 'sürpriz' sonuç: Covid'den yüzde 81.6 oranında koruyor

ABD'de geçen yıldan beri Covid-19 tedavisinde kullanılan antikor kokteylinin, ilk dozdan sonraki iki ila sekiz ay içinde de korona virüsüne karşı koruma sağladığı saptandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD merkezli ilaç şirketi Regeneron, Covid-19'a karşı tedavi amaçlı geliştirdikleri antikor kokteylinin tek dozunun uzun vadede hastalıktan koruduğunu duyurdu. Yeni test sonuçlarına göre, REGEN-COV adı verilen antikor tedavisi ilacın uygulanmasından sonraki iki ila sekiz ay içinde Covid-19'a yakalanma riskini yüzde 81.6 oranında azaltıyor.  

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ilk dozdan sonraki sekiz aylık süreçte yapılan değerlendirmelerde, bu ilacı kullanan kişilerin hiçbiri Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılmadı. Plasebo alanlar arasından ise altı kişi hastanede tedavi gördü.  

ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri'nin desteklediği Covid Engelleme Ağı adına monoklonal antikor çalışmalarını yöneten Myron Cohen, bu test sonuçlarına göre REGEN-COV'un Covid-19 enfeksiyonuna karşı uzun vadeli bağışıklık sağlama potansiyeli bulunduğunu söyledi. İlacın bu açıdan, bağışıklık sorunu yaşayan ve aşılara yanıt vermeyen kişiler için özellikle önem taşıdığı belirtildi.

ABD'de geçtiğimiz kasım ayından bu yana Covid-19 tedavisinde kullanılan REGEN-COV, korona virüsüne yakalandığı dönemde eski başkan Donald Trump'a da uygulanmıştı. (DIŞ HABERLER)