Trump: Tekrar gözaltına alınabilirim

Eski ABD Başkanı Trump, hakkında açılan üçüncü soruşturmanın Kongre baskınıyla ilgili olduğunu duyurdu: 4 gün içinde Büyük Jüri'nin karşısına çıkmam gerekiyor. Bu genellikle gözaltı anlamına geliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık seçimlerinin ardından 6 Ocak 2021'de taraftarlarının yaptığı Kongre baskınıyla ilgili yürütülen soruşturmanın "hedefinde" olduğunu ve bu nedenle aleyhinde üçüncü kez iddianame hazırlanıp gözaltına alınabileceğini söyledi.

Trump, konuya ilişkin Twitter'a karşı kurduğu sosyal medya platformu TruthSocial'da paylaşım yaptı.

Eski ABD Başkanı, hakkında yürütülen "gizli belgeler" ve "6 Ocak Kongre baskını" soruşturmalarına özel yetkili uzman olarak atanan eski Başsavcı Jack Smith'in, bu kez de avukatlarına Kongre baskınıyla ilgili Büyük Jüri'nin soruşturmasının "hedefi" olduğunu belirten bir mektup gönderdiğini aktardı.

Bu kapsamda 4 gün içinde Büyük Jüri'nin karşısına çıkması gerektiğini belirten Trump, bunun genellikle "gözaltı ve aleyhine iddianame hazırlanması anlamına geldiğini" kaydetti.

Trump, paylaşımında, ABD Başkanı Joe Biden ve Adalet Bakanı Merrick Garland'a yüklenerek, Biden'ın, ülke kurumlarını kullanarak "bir numaralı siyasi rakibi" olan kendisi hakkında üçüncü bir iddianame ve gözaltı uygulaması için harekete geçtiğini ileri sürdü.

'CADI AVI VE SEÇİMLERE MÜDAHALE'

Kendisine yöneltilen suçlamalar ve hakkında yürütülen soruşturmaları "cadı avı" şeklinde nitelendiren Trump, bunun seçimlere müdahale olduğunu ve "hukukun tam anlamıyla siyasi bir silah" haline getirildiğini savundu.

Trump, "Bu, milletimiz için çok üzücü ve karanlık bir dönem." ifadesini kullandı.

ABD'de aşırı sağcı gruplar ve eski ABD Başkanı Donald Trump destekçileri, 6 Ocak 2021'de, 3 Kasım 2020 seçimi sonuçlarının onaylanmasına ilişkin oturumun yapıldığı Kongre binasını basmıştı. Olaylarda 1'i polis 5 kişi hayatını kaybetmişti.

İKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Trump hakkında yürütülen "gizli belgeler" ve "6 Ocak Kongre baskını" soruşturmalarına, özel yetkili uzman olarak atanan eski Başsavcı Jack Smith, 9 Haziran'da duyurduğu 49 sayfalık iddianamede, Trump'ı, Beyaz Saray'daki görevinden ayrılırken gizli belgeleri yanında götürmek ve bununla ilgili federal incelemeleri engellemekle suçlamıştı.

İddianame üzerine 13 Haziran'da Miami'de hakim karşısına çıkan ve "federal soruşturma kapsamında 2. kez hakim karşısına çıkan ilk eski başkan" olarak tarihe geçen Trump, burada, hakkındaki 37 ayrı suçlamayı da reddetmişti.

Trump, daha önce de 2016 başkanlık seçimleri sırasında bir kadına "sus payı" ödediğine ilişkin suçlamalar nedeniyle 4 Nisan'da New York'ta hakim karşısına çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)