Trump, komünistleri hedef aldı: ABD'ye girişleri yasaklayacak

Yeniden başkanlığa seçilmesi halinde 'Marksist ve komünistlerin ülkeye girişini engelleyeceğini' söyleyen Trump, ABD'ye gelenlerin 'ülkeyi sevmesi gerektiğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı Donald Trump, seçilmesi halinde 'Marksist' ve 'komünistlerin' ülkeye girişini engelleyeceğini duyurdu. İnanç ve Özgürlük Koalisyonu'nun Washington'daki konferansında yaptığı konuşmada, söz konusu kararına "Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası'nın 212 (f) maddesini" gerekçe gösteren Trump, ABD'ye gelenlerin 'ülkeyi sevmesi gerektiğini' söyledi. 

AA'nın aktardığına göre Donald Trump, ABD'de yaşayan komünist ve Marksistlere yönelik 'kısıtlayıcı yeni bir yasa' olması gerektiğini savundu.

Washington merkezli bir düşünce kuruluşu olan Göçmenlik Çalışmaları Merkezi üyesi Andrew Arthur, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, halihazırda ABD göçmenlik yasasının Komünist Parti üyesi kişilerin vatandaşlık veya yeşil kart sahibi olmasını yasakladığını dile getirdi.

Arthur, Trump'ın konuşmasında atıf yaptığı Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası'nın 212 (f) maddesinin ayrıntılarına değinerek, komünist ve Marksistlerin ülkeye girişlerinin engellenmesi için maddedeki 'ABD'nin çıkarlarına zarar verecekse' ifadesinden yola çıkılmak istendiğini aktardı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler trump abd komünist