Trump: Salı günü tutuklanmayı bekliyorum

ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayı Donald Trump, 21 Mart'ta tutuklanmayı beklediğini söyledi ve bu nedenle protesto çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD eski Başkanı, Cumhuriyetçi Parti'nin 2024 Başkanlık seçimlerinde aday adayı ve iş insanı Donald Trump, kendi kurduğu sosyal medya platformu Truth Social'dan bir açıklama yaparak salı günü (21 Mart) tutuklanmayı beklediğini söyledi. Trump, destekçilerine protesto çağrısı yaptı.

AA'nın aktardığına göre, Donald Trump, sosyal medya paylaşımında, "Şimdi, yolsuz, son derece siyasi, suçları için yeni rekorlar kırmaya çalışan ve başındaki kişinin George Soros tarafından finanse edildiği Manhattan Bölgesi Başsavcılığı'ndan yapılan yasa dışı sızıntılar gösteriyor ki herhangi bir suç kanıtlanamayınca, eski ve tamamen çürütülmüş (birçok diğer savcının da çürüttüğü) masallar üzerinden, açık ara önde Cumhuriyetçi başkan adayı ve eski ABD Başkanı gelecek hafta salı günü tutuklanacak" dedi.

TRUMP NEDEN TUTUKLANMAYI BEKLİYOR?

"Protesto edin, ülkemizi geri alın!” çağrısında bulunan Trump, neden tutuklanmayı beklediği konusunda ayrıntı vermedi. Ancak, ABD medyasına konuşan avukat ekibi, Trump'ın iddianame beklentisi içinde olduğunu ve sonraki adımlara hazırlık yaptığını belirtti.

17 Mart’ta Manhattan Bölge Mahkemesi, Trump'ın Mar-a-Lago malikanesinden ele geçirilen devlete ait gizli belgelerle ilgili avukatı Evan Corcoran'ı ifade vermeye çağırmıştı.

Diğer yandan, New York savcılarının, eski Başkan Trump hakkında porno yıldızı Stormy Daniels'a yapılan 130 bin dolarlık ödemeyle ilgili bir dava açmaya yakın olduğu bildiriliyor. Daniels’in, Trump'ın başkanlık yarışına girmeden önce onunla bir ilişkisi olduğu ve 2016 başkanlık seçimlerinden önce 130 bin dolarlık sus payı aldığı iddia edilmişti. (DIŞ HABERLER)