Trump ile Biden kritik seçim öncesi Georgia'da miting düzenledi

ABD Başkanı Donald Trump ile seçilmiş başkan Joe Biden, Georgia'da yapılacak Senato seçimlerinin ikinci ayağından önce eyalette miting düzenledi. Trump, başkanlık seçimlerini kazandığı iddialarını yineledi ve "Beyaz Saray'ı elimizden alamayacaklar" dedi. Biden ise, aşı programının gerisinde kalan Trump yönetimini eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Georgia eyaletinde yapılacak kritik Senato seçimlerinin ikinci turundan önce Başkan Donald Trump ile ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden eyalette miting düzenledi. Georgia'nın Eyalet Genel Sekreteri Brad Raffensperger'i arayıp seçim sonuçlarıyla ilgili baskı uyguladığı ortaya çıkan Trump, eyaletteki kaybını kabul etmediğini ve başkanlık seçimlerini kazandığı iddialarını yineledi. Trump, "Georgia'yı kaybetmiş olma ihtimalimiz yok" dedi. 

'TÜM GÜCÜMÜZLE SAVAŞACAĞIZ'

"Beyaz Saray'ı elimizden alamayacaklar. Tüm gücümüzle savaşacağız" ifadelerini kullanan Trump, 2016 yılında düzenlenen seçimlerde Georgia'da kazandığını söyleyerek, geçtiğimiz yıl kasım ayında düzenlenen seçimlerde de 'büyük bir farkla eyalette kazandığını' iddia etti. Joe Biden'ın seçim zaferinin geri çevrilmesi için açılan davayı reddeden Yüksek Mahkeme'yi de eleştiren Trump, "Yüksek Mahkeme'den memnun değilim. Onlar ellerinden geleni yapmıyorlar" dedi. 

'SENATÖRLERDEN SADAKAT TALEP ETMEYECEĞİM'

Georgia'nın Atlanta kentinde düzenlediği mitingde konuşan Biden ise, "Bir eyalet sadece önümüzdeki dört yılı değil, gelecek nesil için gidişatı da belirleyebilir" ifadelerini kullandı. Georgia senatörlerinin halka ve anayasaya hizmet etmek için seçildiğini söyleyen Biden, 'eyalet senatörlerinden asla sadakat talep etmeyeceğini' aktardı. Biden, "Politikacılar, iktidarı alamaz veya ele geçiremez. Güç, yalızca Amerikan halkı tarafından verilir" dedi.

'SIZLANIP ŞİKAYET ETMEYE DAHA ÇOK ZAMAN HARCIYOR'

Trump yönetimini salgınla mücadele konusunda eleştiren Biden, Covid-19 aşılama programında 'korkunç bir başlangıç yapıldığını' söyledi ve "Başkan, bu sorun hakkında bir şeyler yapmaktan çok sızlanıp şikayet etmeye zaman harcıyor" dedi. (DIŞ HABERLER)