TRT muhabiri Akkuş gözaltına alındıktan sonra hastaneye kaldırıldı

TRT'nin 25 yıllık savaş muhabiri Elif Akkuş, dün gözaltına alınmasının ardından tansiyon değerlerinin yükselmesi sonucu hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TRT'nin daha önce sebebini açıklamadan 3 ay görevden uzaklaştırdığı, süre bitmesine rağmen binaya almadığı, dilekçelerine yanıt vermediği 25 yıllık muhabiri Elif Akkuş, gözaltına alınmasının ardından tansiyonu yükseldi. Akkuş, tansiyon değerlerinin 20’ye çıkması sonucu dün akşamdan bu yana iki kez hastaneye kaldırıldı.

Akkuş'un avukatı Hüseyin Ersöz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, muhabirin müşahede altında olduğunu duyurdu.

Ersöz, "Geçmişte beyin ameliyatı olan ve stent takılan saygın ve bilinir bir gazeteciyi ifadeye çağırmak mümkünken, gözaltına aldırmanın gayrıhukukiliğini tartışmıyorum bile" dedi.

'YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNE YATIRILDI'

Akşam saatlerinde yaptığı paylaşımda Akkuş'un yoğun bakımda tedaviye alındığını aktaran Ersöz, "TRT Haber Muhabiri Elif Akkuş, hastalık öyküsü de göz önüne alınarak, tansiyon değerlerinin düşürülememesi ve 'hayati tehlikesinin bulunması' nedeniyle Medicana International Ankara Hastanesi’nde 'Koroner Yoğun Bakım Ünitesine' yatırıldı" ifadelerini kullandı.

Hastaneye ilk sevkinde Elif Akkuş'a gerekli müdahalenin yapılmadığını belirten Hüseyin Ersöz, "Gazeteci Elif Akkuş, gözaltında ilk rahatsızlanması sonrasında götürüldüğü Ankara Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nde, hastalık öyküsü anlatılmasına, raporları sunulmasına ve ayakta duramayacak halde olmasına karşın, 'dil altı hapı' verilerek tedavi edilmeye çalışıldı. Ancak bu yetersiz tedavi yöntemi işe yaramayınca ve 'hastaya ilgisizlik' gözlemlenince, savcılığa sunulan dilekçe ile başka bir hastaneye sevkinin yapılması sağlanabildi" dedi.

Ersöz, Akkuş'un gözaltı gerekçesini de açıkladı: "Elif Akkuş, anonim bir X hesabından TRT’deki Nepotizm ve kamu harcamalarına ilişkin paylaşılan mesajların 'bilgi kaynağı olmakla' suçlanıyor. Evet, bu mesajları atmakla değil, 'bilgi kaynağı' olmakla… Aynı suçlama ile başka kişilerin de gözaltında olduğunu bilgisi var."

Ne olmuştu?

TRT'nin 25 yıllık savaş muhabiri Elif Akkuş, hiçbir gerekçe belirtilmeden açığa alınmış, hakkındaki uzaklaştırma süresi dolduktan sonra da TRT binasından içeri alınmamıştı. Ersöz, hukuka aykırı şekilde yapılan işleme karşı Ankara 25. İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı. Akkuş'un avukatı Hüseyin Ersöz, süre bitmesine rağmen TRT binasından içeri alınmadığını ve dilekçelerine yanıt verilmediğini söylemişti.

Ersöz,  dün anonim bir X hesabından yapılan paylaşımların "bilgi kaynağı" olmak iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılarak İstanbul'daki evinde arama yapılan TRT Haber Muhabiri Elif Akkuş’un Ankara’da gittiği emniyet merkezinde gözaltına alındığını duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler elif akkuş trt