TRT Haber'de AK Parti'ye 1945, CHP'ye 25, DEM Parti'ye 0 dakika

Seçim takvimi başladığından bu yana geçen 40 günde TRT Haber; AK Parti'ye 1945, CHP'ye 25 dakika yer ayırdı. DEM Parti'ye ise DEM Parti'nin aleyhine içeriklerin yer aldığı 27 dakika yer ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TRT Haber, seçim takviminin başladığı 1 Ocak 2024 tarihinden bugüne geçen 40 günde AK Parti'ye 1945 dakika, CHP'ye 25 dakika yer ayırdı. DEM Parti'nin ise aleyhine haber ve yorumların yer aldığı 27 dakika yer ayrıldı.

TRT HABER KAMU YAYINCILIĞINI BIRAKTI

TRT Haber'in DEM Parti'yi hiç görmediğini ifade eden RTÜK Üyesi Necdet İpekyüz, DEM Parti'nin milyonlarca seçmenin oyunu aldığını hatırlatarak “TRT Haber'in kamu yayıncılığını bıraktığı tartışma götürmez bir gerçektir. Seçim döneminde yaptığı tek parti propagandasına yönelik yayınlarıyla Yüksek Seçim Kurulu’nun 2023/1565 sayılı kararında ifade edilen, ‘TRT ile özel radyo ve televizyon kuruluşları, tek yönlü ve taraf tutan yayınlar yapamazlar’ hükmünü de yok saymıştır” dedi.

'TRT BU SEÇİM DÖNEMİNDE ÇIĞIR AÇTI'

TRT'nin Anayasa ve yasayı çiğnemekte bir sakınca görmediğini ifade eden İpekyüz, “TRT bu seçim döneminde yeni bir çığır açmış, kimi siyasi partileri savunma görevi üstlenmiş, muhalefeti karalayan haberciliğe geçiş yapmıştır. Bir siyasi partinin haberlerine ezici bir üstünlükle yer veren TRT, az da olsa kendini ifade etme şansı bulan muhalefet partilerinin aleyhine yaptığı haberlerle bir siyasi partinin çıkarlarının bekçisi haline getirilmiştir” ifadelerini kullandı.

TRT’nin muhalefeti görmezden gelme tutumunun önceden beri olduğunu ancak bu seçimlerde muhalefeti yok etmeyi amaçladığını belirten İpekyüz, “Kamu yayıncılığı yapan TRT’nin DEM Parti ve diğer muhalefet partilerini, görmezlikten gelmesi ve üstüne üstlük aleyhte yayınlara yer vermesi, ayrımcılığı, kutuplaştırmayı körüklemektedir. İktidarın propagandasını yapan kanallardan farkı kalmamıştır” diye konuştu.

İpekyüz'ün TRT Haber yayınlarına dair paylaştığı veriler şöyle:

TRT Haber'de seçim sürecinde 1 Ocak – 10 Şubat arası) siyasi partilere ayrılan süreler:
(Haberler, canlı yayınlar, haber programları ve siyasi mitingler)

AKPARTİ: 1945 DAKİKA (LEHTE)
CHP: 25 DAKİKA (LEHTE)
DEM PARTİ: 27 DAKİKA ALEYHTE

(HABER MERKEZİ)

Etiketler trt haber DEM PARTİ