Tribünde Filistin bayrağı açılmıştı: Celtic, kombineleri iptal etti

İskoçya'nın Celtic futbol kulübü, tribünlerde Filistin bayraklarının açılmasının ardından 'Yeşil Tugay' isimli taraftar grubunun iç saha maçlarına gelmesini yasaklama kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İskoçya temsilcisi Celtic Kulübü, Filistin bayrağı açan taraftar grubu üyelerinin kombinelerini iptal etti. Bu kararla birlikte, Filistin'e destek veren "Yeşil Tugay" (Green Brigade) grubuna üye taraftarlarının iç saha maçlarına gelmesi yasaklandı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, kulübün taraftar grubunun üyelerine gönderdiği elektronik postayla kombine bilet sahiplerinin iç saha maçlarına katılmasını yasakladığı kaydedildi. İngiliz basınına yansıyan haberlerde, kararın 25 Ekim'de İspanya temsilcisi Atletico Madrid ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan maçta taraftarların tribünlerde Filistin bayrakları açmasının ardından geldiğine vurgu yapıldı.

Kulübün "Yeşil Tugay" üyelerinin gösterileri nedeniyle daha önce iki kez para cezası aldığı ve UEFA'nın daha fazla disiplin cezası vermesinden çekindiği de ifade edildi.

Ne olmuştu?

İskoçya Ligi'ndeki Hearts maçının ardından Celtic taraftarının Filistin ve Gazze halkına desteği, Şampiyonlar Ligi'nde de devam etmiş, Şampiyonlar Ligi E Grubu maçında Celtic'in, Atletico Madrid'i konuk ettiği maçta Celtic taraftarı, bayrak açarak Filistin'e destek vermişti.

Kulüp yönetiminin stada Filistin bayrağı sokulmasını yasaklaması ve engelleme çabalarına rağmen Celtic taraftarları, maç öncesinde tribünün bir bölümünde Filistin bayraklı koreografi de yaptı. Celtic Taraftarlar Derneği, maçtan önce "Tribünlerde siyasi görüşlerini ifade etme hakkına sahip olduklarını" ifade etmişti. Celtic taraftarları, önceki yıllarda da tribünlerde bayraklar ve çeşitli pankartlarla Filistin'e destek vermişti. (DIŞ HABERLER)