Trendyol kuryeleri iş bırakmaya hazırlanıyor

E-ticaret platformu Trendyol, bu sene için çalışanlarına yüzde 11 zam yapacağını duyurdu. Kocaeli’deki araçlı kuryeler de zam oranının az olduğunu belirterek iş bırakacaklarını söyledi.

Kocaeli İzmit İnterteks Fuar Alanı’nda toplanan Trendyol Express çalışanları, yarından itibaren iş bırakacaklarını söyledi.
Google Haberlere Abone ol

Cansu Albayrak

KOCAELİ - E-ticaret platformu Trendyol, kuryelere 2022 için mart ayından itibaren ücretlere yansıtılmak üzere yüzde 11 oranında zam yaptı. Zammı az bulan çalışanlar, duruma tepki gösterdi. Trendyol Express çalışanları genel merkezi önünde bir araya gelerek zam oranını kabul etmediklerini söyledi.

Aynı anda Kocaeli İzmit İnterteks Fuar Alanı’nda toplanan Trendyol Express çalışanları, adil ücretlendirme taleplerini yineleyerek yarından itibaren iş bırakacaklarını söyledi.

‘CANIMIZ PAHASINA ÇALIŞIYORUZ’

Süreç ile ilgili ortak basın açıklaması yapan Trendyol Express çalışanları, görevlerini yaparken bazı arkadaşlarının iş kazalarında öldüğünü ve yaralandığını belirterek, “Çalışanlar ailelerini geçindirebilmek için canı pahasına tüm olumsuzlukları göze alırken, Trendyol son yaptığı kargo taşımacılığı ücret artışlarında adil olmayan bir ücretlendirmeye gitmiştir” dedi. TÜİK tarafından açıklanan enflasyonun yüzde 36 olduğunu belirten çalışanlar, asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldığını ifade ederek, “Trendyol Express dağıtıcılarına yüzde 11 zam layık görüldü. En yakın zamanda Trendyol'un bu talebimize karşılık vermesini bekliyoruz” dedi. Açıklamanın ardından Kocaeli’de görev yapan araçlı kuryeler, yarından itibaren iş bırakacaklarını ifade etti.