Trafik polisi sahte hesap açtı, zorla eve girdi: 3 yıl hapis talebi

Sahte Instagram hesabından konuştuğu kadını sözlü taciz ettiği ve evine zorla girdiği iddia edilen trafik polisi Abdullah Yalçın hakkında 2 ayrı suçtan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da görevli trafik polisi Abdullah Yalçın,  Instagram’da ‘Gökhan Durmaz’ ismiyle açtığı sahte hesap üzerinden yazıştığı Y.C.'nin gece yarısı evine dayandı. Y.C.'nin şikayeti üzerine İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre yürütülen soruşturma sonrası Yalçın hakkında 2 ayrı suçtan 3 yıla kadar hapis istendi. İddianamede, Yalçın’ın Y. C.’ye yönelik “Yanarsam seni de yakarım” ifadesi de yer aldı. Basit usulde yapılan yargılama sonrası Yalçın’ın beraatına karar verildi. Anılan karara Y. C.’nin avukatı Hadi Dündar’ın itiraz etti. İtiraz üzerine dava yeniden açıldı. İlk duruşma ise 30 Mayıs’ta görülecek.

'BİR ERKEĞİN BİR KADINA BU ZORBALIĞI YAPMASINI İSTEMİYORUM'

Dava dosyasına göre güvenlik kameraları satan bir şirketin sahibi Y. C. (36), Instagram’da kendisini ‘Gökhan Durmaz’ olarak tanıtan bir polis memuru ile yazıştı. İkili bir süre yazıştıktan ve telefonla konuştuktan sonra geçen 30 Mart’ta yüz yüze görüştü. Y. C. bu görüşmeden bir gün sonra polis memurunu aradı ancak ‘müsait değilim’ yanıtı aldı. Şüphelenen Y. C., bu kişinin evli olabileceğini düşündü ve kendisi ile bir daha görüşmek istemedi. Polis memuru başlangıçta, bekâr olduğunu yinelese de 2 Nisan günü evli olduğunu kabul etti.

Bu gelişme üzerine Y. C., Yalçın'a, kendisi ile görüşmek istemediğini yineledi. Ancak anılan günün akşamı saat 23.30 sıralarında Yalçın, bir kez daha Y. C.’nin yaşadığı binanın önüne geldi. Y.C.'nin iddiasına göre polis memuru eve zorla girdi.

Yalçın 10 Nisan günü ise, Y. C.’yi iş yeri telefonundan aradı. Polisin, eve gelme tehditlerinden çekinen Y. C., karakola giderek şikayetçi oldu. Y.C. ifadesinde, “Aramızda ne yaşanırsa yaşandı. Bir erkeğin bir kadına bu zorbalığını yapmasını istemiyorum” dedi.

'KARİYERİMİ ZEDELEMEYE ÇALIŞIYOR'

Soruşturma kapsamında Yalçın’ın da ifadesi alındı. 9 yıllık polis memuru olduğunu söyleyen Yalçın, kendisinden şikâyetçi olan Y. C.’nin, başından beri evli ve 1 çocuk sahibi olduğunu bildiğini öne sürdü. Sahte bir isimle profil oluşturma fikrinin Y. C.’ye ait olduğunu öne süren Yalçın “Gerçek profilimi eşim inceliyordu. Bu nedenle kendisinin bilgisi dâhilinde bu hesabı açtım” dedi.

Y. C.’nin kendine yönelik şikâyetin gerçeği yansıtmadığını iddia eden Yalçın “Tüm amacı aile birliğimi bozmak. Polis memuru olduğumu bildiği için kariyerimi zedelemeye çalışıyor” dedi.