Trabzon'un ilk kuru temizlemecisi kepenk kapatıyor

Trabzon'da 75 yıldır faaliyet gösteren Galip Kuru Temizleme, artan maliyetler nedeniyle kapanma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galip Kuru Temizleme sahibi Zafer Sarı “Çıkamadık altından. Türkiye’nin şartları da biraz ağırlaştı yani. İstedik güzellik olsun ama olmaz" diyerek 75 yıldır çalışan işletmeyi kapatacağını açıkladı. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da, "Trabzon’un en önemli markalarından biridir Galip Kuru Temizleme. Galip Kuru Temizleme de noktayı koyuyorsa varın gerisini siz düşünün artık" dedi.

Trabzon Uzunsokak'ta 1946 yılında Galip Sarı tarafından kurulan ve ildeki kuru temizleme sektöründe ilk olan Galip Kuru Temizleme Fabrikası, artan maliyetler nedeniyle 75 yıl sonra 1 Ocak 2022 itibariyle faaliyetlerine son verme kararı aldı.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, kapanacak olan işletmeyi ziyaret etti. 

'ÇIKAMADIK ALTINDAN, BİTTİ'

ANKA'nın haberine göre kuru temizlemeci Zafer Sarı yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Çıkamadık altından. Bu Alman makine. Bunun ilacı 14 bin lira oldu varili. 14 bin lira oldu petrol etilen. Ben bunu alıp da 14 bin liraya, 50 liraya elbise temizleyeceğim de yok yok çıkamam. Yok o bitti. Bugün olmasa yarın olacak. Çünkü yaş baş gitti, bir de Türkiye’nin şartları da biraz ağırlaştı yani. İstedik güzellik olsun ama olmaz.”

'ESNAF AÇISINDAN EN ŞANSSIZ DÖNEM'

CHP'li Kaya da şunları söyledi:

“Bu dolar euro yükselince diyorsun ipin ucu kaçtı yani. Kaç yıldır buradasın Zafer abi? Ben kendimi bildim bileli seni burada biliyorum. İnan Zafer abi esnafı dolaştık, arkadaşlarla şunu paylaştık. Bu ülke kurulduğu günden bugüne en şanssız, en talihsiz, en sıkıntılı dönem esnaf açısından. Bu dönemin esnafları da çok şanssız, çok talihsiz tabi. Ben de bu sokakta yıllarca esnaflık yaptım. Bildim bileli burası açıktır. Ne diyor? 75 yıldır Uzunsokak’ta bulunan iş yerimiz 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle faaliyetine son verecektir. Trabzon’un en önemli markalarından biridir Galip Kuru Temizleme. Galip Kuru Temizleme de noktayı koyuyorsa varın gerisini siz düşünün artık.”