Trabzonspor'u ilk 3 puanı 3 golle aldı

Lige iyi bir başlangıç yapamayan Trabzonspor ilk galibiyetini yeni transferi Afobe ve Nwakaeme'nin golleriyle aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Süper Lig'in 3. haftasında Yeni Malatyaspor'u ağırlayan Trabzonspor, 3-1'lik skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırdı.

Trabzonspor'da, geçen haftaki Yukatel Denizlispor karşılaşmasının ilk 11'ine göre 2 oyuncu değişikliği yapıldı. Teknik direktör Eddie Newton, Campi'nin yerine geçen hafta kırmızı kart cezası nedeniyle oynayamayan Flavio'ya, Abdurrahim Dursun'un yerine de sakatlığı düzelen Marlon'a ilk 11'de görev verdi.

Sakatlıkları bulunan Trondsen, Kamil Ahmet Çörekçi, Ekuban, yeni transfer Diabate ve henüz hazır olmayan Pereira'nın yanı sıra, Hosseini ile Guilherme de kadroda yer almadı.

Maçın 24. dakikasında Trabzonspor Baker'ın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda, Hüseyin Türkmen'in kafasıyla aşırdığı topu arka direkte kafayla filelere gönderen Afobe ile ilk golü buldu: 1-0.

 33. dakikada Trabzonspor farkı 2'ye çıkardı. Sağ taraftan rakiplerini geçerek ilerleyen Serkan Asan'ın pasında Baker, topu Afobe'nin önüne çıkardı. Bu futbolcu da yakın mesafeden yerden bir vuruşla toğu ağlara yolladı: 2-0

 41. dakikada Adem Büyük'ün Malatyaspor adına ağlara yolladığı top VAR uyarısı ile ofsayt gerekçesiyle gol olarak değerlendirilmedi.

 45+3. dakikada ev sahibi ekip skoru 3-0'a getirdi. Baker'ın sağdan pasında Flavio, topu Nwakaeme'ye aktardı. Bu futbolcu da rakiplerinden sıyrılarak yerden bir vuruşla topu filelere gönderdi.

 Maçta Malatyaspor adına tek gol 76. dakikada Adem Büyük'ün Hüseyin Türkmen ile girdiği mücadelede yerde kalması ile penaltıdan geldi. Topu ağlara Adem Büyük gönderdi.

Bu galibiyetin ardından puanını 4'e yükselten ev sahibi Trabzonspor 9. sıraya yerleşirken, konuk ekip Yeni Malatyaspor ise 1 puanla kendisine 18. sırada yer buldu. (HABER MERKEZİ)