Trabzonsporlular emin: Yine şampiyonluğun en büyük adaylarından olacağız

Geçen sezon açık ara farkla şampiyon olan Trabzonspor yeni sezona da aynı hedefle hazırlanıyor. Lemi Çelik, Sadi Tekelioğlu ve Servet Özkara, Trabzonspor’un yeni sezon planlamasını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

Fatih Saygın

TRABZON - Süper Lig’de geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor, yeni sezonda da aynı başarıyı hedefliyor. 4-17 Temmuz arasında Slovenya’da ilk etap kampını gerçekleştiren Trabzonspor, ikinci etap kampına da 20 Temmuz’da Avusturya’da başladı. 29 Temmuz’a kadar burada çalışacak olan Karadeniz ekibi 30 Temmuz’da Süper Kupa finalinde karşılaşacağı Sivasspor maçı için Türkiye’ye dönecek.

Şampiyon kadrosunu büyük oranda koruyan Bordo-Mavililer, takımın omurgasından sadece Antonhy Nwakaeme’yi kaybetti. Takımda şans bulamayan birçok genç ismin yanı sıra Erce Kardeşler, Gervinho ve Diabate ile de yollar ayrıldı.

Yeni sezonda hem Süper Lig hem de Şampiyonlar Ligi için mücadele edecek Trabzonspor, kadrosunu Kasımpaşa’dan Eren Elmalı ve Doğucan Haspolat, Udinese’den Stryger Larsen ve Aston Villa’dan Mahmoud Trezeguet ve geçen yıl kiralık olarak takımda yer alan Stefano Denswill ile güçlendirdi. Trabzonspor bir de sağ stoper almak için uzun süredir uğraş veriyor.

TEKELİOĞLU: GEÇEN YIL GİBİ OLMAZ

Yeni sezon öncesi Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın yaptığı transferlerin ardından Trabzonspor’un aynı başarıyı yaşayıp yaşayamayacağı merak ediliyor. Trabzonspor’da daha önce hem teknik direktörlük hem de altyapı koordinatörlüğü yapan Sadi Tekelioğlu, bu sezon daha çetin bir lig yarışı olacağını söylüyor. Geçen sezon Trabzonspor’un başarısının altında yatan en büyük faktörün her takımdan önce transferleri bitirip kamp yapmak olduğunu dile getiren Tekelioğlu, “Bugün aynı tablodan söz etmek mümkün değil. Kampa geç dahil olan milli oyuncular, katılamayan oyuncular ve transferi uzayanlar takımın birlikte çalışma süresini kısalttı. Lig 50 yıl daha geçen sezon gibi hal almaz. Bu sezon 5 takım da (Trabzonspor, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Başakşehir) yarışta olacaktır. Bu takımların dışında geçen yıldan ivme yakalayan Antalyaspor da üst sıraları zorlayacaktır” dedi.

Sadi Tekelioğlu

'EDGAR’IN YERİ DOLDURULMALI'

Trabzonspor’un kadro yapılanması ile gelen ve giden oyuncuları da değerlendiren Tekelioğlu, “Yeni transferlerden Eren Elmalı’yı Kasımpaşa’dan tanıyoruz. Yükselen bir ivmesi vardı. Trezeguet de geçen sezonun başarılı isimlerindendi. Doğucan Haspolat ve Larsen’i de izleyip göreceğiz. Ben Trabzonspor’un Nwakaeme ve Edgar’ı arayacağını düşünüyorum. Trabzonspor’un savunma problemi olduğu gerçeği ortada. Geçen sezon şampiyonlukta en büyük pay kaleci ve savunmaydı. Edgar’ın da sakatlanana kadar bunda payı çok büyüktü. Hugo ile çok iyi bir ikili olmuşlardı. Atletik, hızlı, oyuna katılabilen ve cesur bir yapısı vardı. Stoper çok önemli bir mevki. Edgar’ın yerini doldurabilecek kalitede bir sağ stoper'e ihtiyaç var. Trabzonspor savunmasını iyi düzenlerse yine şampiyonluğun en büyük adaylarından olacaktır. Bu sezon en çekişmeli lig olacak” sözlerini kullandı.

ÇELİK: 3 BÜYÜKLERİN KADROSU GELİŞMEDİ

Trabzonspor’un eski futbolcusu Lemi Çelik ise bordo-mavili takımın aynı başarıyı yeniden yakalayacağına inanıyor. Trabzonspor’un kadrosunu korumasının şampiyonluk yarışında avantaj sağlayacağını dile getiren Çelik, “Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın geçen yıldan daha iyi kadro kurduklarını düşünmüyorum. Birçok futbolcu transfer ederken birçok da oyuncu kaybettiler. Fenerbahçe’nin forvet hattı halen Valencia, Rossi, Serdar Dursun ve Samatta’dan oluşuyor. Buradaki kaliteyi yükseltecek oyuncu henüz alınmadı.

Galatasaray’a bakınca geçen yıl orta sahası çok kötüydü. Şu ana kadar da Oliviera dışında bu bölgede kaliteyi yükseltecek oyuncu alınmadı. Bir tek Oliviera yetmez, Galatasaray’a 3 orta saha transferi daha şart. Beşiktaş’a gelince Vida, Batshuayi, Larin, Pjanic, Teixera ve Güven gibi takımda direkt oynayan 6-7 oyuncu kaybedildi. Yerlerine transfer edilenlerin ne yapacağını henüz bilmiyoruz. Forvete alınan iyi oyuncular var ama takımı sonuca taşıyabilecekler mi onu sezon başlayınca göreceğiz” diye konuştu.

Lemi Çelik
ÇELİK: TRANSFER ŞART DEĞİL

Trabzonspor’un kadro olarak bir eksiği bulunmadığını ifade eden Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Trabzonspor büyük bir hata yapmaktadır. Trabzonspor sağ stoper almazsa sanki kadro şampiyonluk için yetersizmiş gibi bir algı oluşturulmakta. Bu son derece yanlış. Sol beke transfer edilen Eren Elmalı ve Nwakaeme’nin yerine transfer edilen Trezeguet beklentileri karşılarsa yine şampiyonluğun en büyük adayı Trabzonspor’dur. Eren ve Trezeguet o mevkilere alınabilecek en iyi isimler. Trabzonspor’un eksik bir mevkii yok. Olursa bir sağ stoper transferi olur. Onun dışında lig başlayınca eksikler görüldüğünde ihtiyaca göre transfer yapılabilir. Trabzonspor yine şampiyonluğun en büyük adayıdır. Futbolcular havaya girmezse yine tam konsantrasyon sağlanırsa Trabzonspor, diğer takımların önünde olacaktır. Bu sezon 4 büyük takım da yarışa ortak olacaktır.”

ÖZKARA: İSTANBUL EKİPLERİ TRANSFER YAPTI TAKIMLARININ OTURMASI ZAMAN ALIR
Servet Özkara

Trabzon'u yakından takip eden yerel Taka gazetesi spor yazarı Servet Özkara da Trabzonspor’un yine avantajlı olacağını düşünürken bu sezon ligde erken kopma olmayacağını belirtiyor.

Trabzonspor’un kadrosunu büyük oranda koruduğunu belirten Özkara, “Nwakaeme gitti, onun yerine daha genç bir isim olan Trezeguet transfer edildi. Trabzonspor diğer takımlara karşı yine avantajlı başlayacak. Çünkü diğer 3 İstanbul takımı da yeni takım kuruyor. Yeni takımların oturması zaman alır. Oyuncuların uyumu ile yapılan transferlerin taraftarlarda oluşturduğu beklenti uyuşacak mı? Fenerbahçe’nin yaptığı transferler ve getirdiği teknik direktör çok konuşulsa da Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda Dinamo Kiev karşısında ortaya koyduğu futbol kimseyi tatmin etmemiştir” dedi.

ÖZKARA: GEÇEN YIL GİBİ KOPMA OLMAZ

Trabzonspor’un şampiyonluk yarışında diğer adayların bir adım önünde olduğunu dile getiren Özkara, “Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'nde play-off’ta elenip moral bozukluğu yaşamadıkça veya ekonomik ya da takım içi çok önemli bir sıkıntı olmadıkça yine şampiyonluğun en büyük adaylarından olacaktır. Fakat geçen yılki gibi kopma olmaz. Trabzonspor şampiyon bir takım, hazır bir takım ve kadrosunu korumuş bir takım. Bu sezon istikrarlı giden daha avantajlı olacaktır. Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi’ne kalınca esas şampiyon olacak. Şampiyonlar Ligi’ne kalamazsa yayın geliri ve TFF’den gelen paranın pek bir kıymet-i harbiyesi yok” sözlerini kullandı.

Transferde savunmaya takviye ihtiyacı olduğunu dile getiren Özkara sözlerini şöyle sürdürdü: “Trabzonspor, yetenekli isimler transfer etti. Uyum sürecini atlatınca başarılı olacaklardır. Fakat bir sağ stoper transferi şart. Geçen sezon savunmada yaşanılan sakatlıkları da düşünürsek bu bölgeye direkt oynayacak bir oyuncuya ihtiyaç var.”