Trabzonspor başkan adayı Doğan: Seçimden tek yürek çıkmalıyız

Trabzonspor'daki kongreye tek aday olarak hazırlanan Ertuğrul Doğan, Divan Kurulu’nu ziyaret etti. Doğan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada birlik mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Trabzonspor’da pazar günü gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurula tek aday olarak girecek olan Ertuğrul Doğan, Trabzon’a gelerek yönetiminde yer alan isimlerle Divan Kurulu’nu ziyaret etti.

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, burada gerçekleşen görüşmede, kulübün menfaatine olan her konuda Ertuğrul Doğan ve yönetiminin yanında olacaklarını söyledi. Doğan'ın 2018'den bu yana Trabzonspor'da üst düzey yöneticilik yaptığını ve 2021-2022 sezonunda yaşanan şampiyonlukta büyük pay sahibi olduğunu kaydeden Sürmen, "Sayın Ertuğrul Doğan'a hem bu zor zamanlarda talip olmasından dolayı, hem de bugüne kadar hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Divan olarak adaylardan beklentilerimizi dile getirdik" dedi.

'ALTYAPI DOĞRU ORGANİZE EDİLMELİ'

Sürmen yaptığı açıklamada, "Trabzonspor’un geçmişinden bugüne başarıların altında hep alt yapıya önem verildiği dönemler vardır. 2018’de keşke olmasa dediğimiz transfer yasağı ile 5-6 tane milli oyuncu çıkardık alt yapıdan. Demek ki Trabzonspor’un alt yapısına önem verildiği zaman, doğru organize edildiğinde, eş-dost ilişkisiyle değil başarıya göre yönetildiğinde altyapının düzeleceği katindeyim. Bütün camianın beklentisi şudur: Yöneticiler, futbolcu, hoca, çalışan, keyfi olmamalı. Onların bir yönetmeliği olmalı. Transfer yönetmeliği olmalı. Bir futbolcu transferinde hangi şartlar Trabzonspor’a uygundur, onun yönetmeliği olmalıdır'' diye konuştu. 

'SORUNLARI GÖZ ARDI EDEMEYİZ'

Trabzonspor başkan adayı Ertuğrul Doğan, şunları ifade etti:  kulübün sorunlarını bilerek yönetime talip olduklarını ve planlarını hazırladıklarını söyledi. Yaklaşık 5 beş yıldır kulübün içerisinde olduğunu ifade eden Doğan, "Trabzonspor’un geldiğimiz şu durumda belli başlı sorunları olduğu konuları göz ardı edemeyiz. Çok planlı ve düzgün hareket edilmesi gerekiyor. Trabzonspor’un ekonomisini yönetilebilir hale getirmek zorundayız. Trabzonspor kimsenin cebine sığmaz. Birilerinin sürekli olarak desteğiyle değil, kendi ayakları üzerinde durması lazım. Ekonomisinin sürdürülebilir olması gerekiyor. Bunun için belli planlar olması gerekiyor. Artık planlarımız çok net olarak hazır. Ne yapacağımızı, nasıl yapacağımızı, bu konuda kimlerden destek isteyeceğimizi iyi biliyoruz. Bu konularda hızlı bu konularda hareket edeceğiz."

"Ana hedefimiz ekonomik olarak Trabzonspor’un sürdürülebilir hale getirmek" diyen Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunları yaparken Trabzonspor’un camiasının belli gerçekleri var. Bunları göz ardı edemeyiz. Biz yarışmayacağız, sadece ekonomiyi düşüreceğiz demiyorum. İşimiz çok daha zor olacak. Hem ekonomi, hem alt yapıyı düşünmeli hem de bu takımı yarıştırmalıyız. Bu Trabzonspor camiasının tüm değerleri ile bir araya gelerek yapabileceği bir şey. Bu süreci çok açık yöneteceğiz. Bir yıldır çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmanın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Alt yapının planlaması olması lazım. Bu planlama transfer yasağı veya başka ekonomik duruma gerek kalmadan yukarıyı beslemesi lazım. Bunu dünyanın önemli firmalarıyla gerçekleştiriyoruz. Yol haritasını beraber belirleyeceğiz. Tek liste olarak giriyoruz ama tek yürek olarak çıkmak zorundayız.''

Etiketler Trabzonspor kongre