Trabzonspor-Basel maçında taraftarlar deprem illerini dakikalarında andı

Trabzonspor'un Basel'i konuk ettiği maçta Maraş merkezi depremlerden etkilenen iller, plaka numaralarının dakikalarında anons edildi ve taraftarlar "Burada" diyerek yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi play-off turunda İsviçre'nin Basel kulübü konuk ediyor.

Maçın geliri, Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenenler için kullanılacak. Bu nedenle çok sayıda takımdan taraftarlar bilet alarak yardım kampanyasına destek oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Süper Lig kulüplerinin başkanları da maçı tribünde izlemek üzere kente geldi.

MEKSİKA EKİBİNİN ÖLEN KÖPEĞİ DE UNUTULMADI

Maç öncesinde tribünde depremde bir çocuğu enkazdan çıkaran arama kurtarma görevlisi ile Adıyaman'a gelen ve burada rahatsızlanarak hayatını kaybeden Meksika ekibinin arama kurtarma köpeği Proteo'nun yer aldığı bir koreografi hazırlandı. Proteo, enkazlardan 3 kişinin sağ çıkarılmasında önemli rol oynamıştı. Depremin ardından Türkiye'ye yardım gönderen ülkelerin bayrakları da arama kurtarma görevlisinin baretinde resmedildi.

Trabzonsporlu futbolcular da maç öncesinde, depremde yıkım yaşanan 10 ilin isimlerinin yazılı olduğu tişörtlerle ısınmak için sahaya çıktı.

Ayrıca, "Hep birlikte olacağız, yaralarımızı saracağız" ve "Milletimizin başı sağ olsun" yazılı pankartlar açıldı.

Maç başladıktan sonra depremden etkilenen illerin plaka numaralarıyla aynı dakikada, şehirlerin adı söylenip "Burada" denildi.

1. dakikada Adana, 2. dakikada Adıyaman, 21. dakikada Diyarbakır, 27. dakikada Gaziantep, 31. dakikada Hatay ve 42. dakikada Malatya; ikinci yarıda 46. dakikada Kahramanmaraş, 63. dakikada Şanlıurfa, 79. dakikada Kilis, 80. dakikada Osmaniye için anons yapıldı. 

Maraş'taki ilk deprem saat 04.17'de meydana gelmişti. Taraftarlar da deprem saatine ithafen maçın 4 dakika 17. saniyesinde tezahürata başladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlandı. İkinci yarıda ise 46. dakikada Kahramanmaraş ve 63. dakikada Şanlıurfa için anons yapıldı. (HABER MERKEZİ)