Bütün renkler Trabzon'da birleşti: Kenetlenmemiz için illa bir felaket gerekmesin

Trabzonspor'un çağrısı üzerine başta Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından taraftarlar geliri depremzedeler için bağışlanacak Basel maçı için kente geldi.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - 10 kentte büyük yıkıma neden olan Maraş merkezli 2 büyük depremin ardından futbol takımlarının taraftarları depremzedeler için birleşti. Trabzonspor'un UEFA Konferans Ligi play-off karşılaşmasında İsviçre'nin Basel takımıyla bu akşam 20.45'te Trabzon'da karşılaşacağı ve gelirlerinin depremzedelere bağışlanacağı maç için başta Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarı olmak üzeri birçok takımın taraftarı Trabzon'a geldi.

Bordo mavili kulüp, Basel ile oynayacağı maç için kombineleri iptal etmiş ve basın dahil herkesin maç için bilet alması gerektiğini, bilet gelirlerinin de deprem bölgesine yardım için kullanılacağını duyurmuştu. Ayrıca, maça gelemeyecek ancak yardım etmek isteyen futbolseverlerin de hatıra bilet alması yönünde çağrıda bulunmuştu. Çağrı üzerine Trabzonspor taraftarının yanı sıra Fenerbahçe 1000, Galatasaray 1000, Beşiktaş 1903, Başakşehir 1000 ve Konyaspor kulüpleri 1922 hatıra bileti alarak kampanyaya destek oldu.

Ayrıca Trabzonspor taraftarlarının başlattığı kampanya ile taraftarlar stat girişinde belirlenen noktalara depremzede çocuklar için oyuncak bırakacak.

GERGİNLİKLER YERİNİ DOSTLUĞA BIRAKTI

Taraftarlık duygusunun yoğun yaşandığı Trabzon'da renklerin ayrıştırıcı değil birleştirici olduğu bir gün yaşanıyor. Türkiye’nin dört bir yanından Trabzon'a gelen taraftarlar kentte son derece ilgi ve misafirperverlikle karşılandı. Daha önce görmeye alışık olduğumuz taraftar gerginlikleri yerini dostluğa bıraktı.

Soğuk hava ve yoğun kara rağmen şehir merkezinde dolaşan Fenerbahçeli, Galatasaraylı ve Beşiktaşlı taraftarları gördükleri yerde selamlayan, sarılan ve yemek teklifinde bulunan Trabzonsporlular bu birlikteliğin sürmesi gerektiğini ifade ediyor.

'TRABZON'A GELMEDEN ÖNCE ÖNYARGILARIMIZ VARDI'

Trabzon’a Bursa'dan gelen Fenerbahçe taraftarı Menal Aydemir ve Galatasaray taraftarı Emirhan Bozkurt, Trabzonspor müzesi gezerek taraftarlar ile sohbet etti.

Fenerbahçe taraftarı Menal Aydemir ve Galatasaray taraftarı Emirhan Bozkurt

Trabzon'a ilk kez geldiğini belirten Aydemir, böyle bir ilgi ve sıcaklığı beklemediğini söyledi. Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır'ın çağrısıyla ile kente geldiğini ifade eden Aydemir, "Trabzon’a gelmeden önce önyargılarımız vardı. Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında ayrı bir rekabet var. Çok konuşkan ve sevecen bir halk. Yemek yediğimiz yerden taksicisine kadar çok güzel karşılandık. Fenerbahçe formasıyla burada rahatça geziyorum" dedi.

Galatasaray taraftarı Bozkurt da Trabzon'da son derece misafirperver karşılandıklarını dile getirdi. Rekabetin saha dışında bitmesi gerektiğini belirten Bozkurt, "Arkadaşım Fenerbahçe formasıyla, ben Galatasaray formasıyla şehrin en işlek caddelerinde dolaşıyoruz. Umarım Trabzonspor bu akşam kazanır ve depremzedeler için önemli bir bağış toplanır. Halk olarak birbirimize bu kadar bağlanmışken bunun böyle sürmesini istiyoruz. Birbirimize tutununca nasıl bir millet olduğumuzu herkes görüyor" ifadelerini kullandı.

'BÖYLE BİR ŞEY YAŞAYABİLECEĞİME İNANMAZDIM'

Trabzon'un şehir merkezindeki Atatürk Alanı'nda buluşan taraftarlar, Trabzonspor logosunun önünde bordo mavili taraftarlar ile buluşarak hatıra fotoğrafları çekildi, atkı değişimleri gerçekleştirdi.

Galatasaray taraftarı Koray İlhan

Samsun'dan kente gelen Fenerbahçe taraftarları Çağdaş Okuyan ve Ulaş Emir Kışla da hiç beklemedikleri bir atmosferle karşılaştıklarını söylediler. Trabzon halkının kendilerini çok memnun ettiklerini dile getiren Fenerbahçeli taraftarlar "Ülkemize bu zor durumda umut olabilirsek ve mutluluk verebilirsek bizim en büyük sevinç kaynağımız bu olur. Umarım bu birliktelik hep devam eder" dediler.

Kocaeli'den Trabzonspor'un davetine cevap vererek şehre gelen Galatasaray taraftarı Koray İlhan yaşanan birlikteliğin çok duygulu olduğunu ifade etti.

"Galatasaraylı olarak Trabzon'da böyle bir şey yaşayabileceğime inanmazdım" diyen İlhan, "Ülkemizde yaşanan felakette böyle bir şekilde birleşmemiz çok güzel. Biz birlikte güzeliz. Sokaklarda bütün vatandaşlar yanımıza gelip bizlerle selamlaşıyor. İnşallah hep böyle devam eder" şeklinde konuştu.

'MAÇA GELECEĞİMİ DUYUNCA BÜTÜN TRABZON SAHİP ÇIKTI'

Ankara'dan kente gelen Fenerbahçe taraftarı Ömer Ali Ceylan, aralarında gerginlik bulunan taraftarlar arasında birçok kurum ve kuruluşunun oluşturamayacağı bir kenetlenmenin yaşandığını söyledi.

Fenerbahçeli Ömer Ali Ceylan'ı Trabzonsporlu Mehmet Selçuk misafir etti.

Bütün Trabzon'un kendisini çok sıcak karşıladığını ve hiçbir olumsuzluk yaşamadığını belirten Ceylan, "Maça gelmek üzere attığım tweet üzerine bütün Trabzon bana sahip çıktı. Ankara'dan geleceğimi öğrenen Trabzonspor taraftarı Mehmet Selçuk abi beni karşıladı, karnımı doyurdu, ihtiyaçlarımı giderdi. Bütün Trabzonlulara teşekkür ediyorum. Umarım bu birliktelik sürer" dedi.

Trabzonspor taraftarları da yaşanan birliktelikten çok memnun olduklarını ifade ettiler. Taraftarlardan Mehmet Selçuk, 81 ilin depremde dayanışmayı gösterdiğini ve bu beraberliği futbola da taşıdıklarını söyledi.

Bütün takım taraftarıyla kol kola maça gideceklerini dile getiren Selçuk, "Başımıza illa bir felaket gerek değil kenetlenmemiz için. Hepimiz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Bu soğuk havada bu birliktelik ile ısındık. Hep beraber kol kola maça gideceğiz" ifadelerini kullandı.