TPAO sondaj çalışmasında patlama: 1 işçi hayatını kaybetti

Diyarbakır'da, TPAO'ya ait petrol kuyusunda sondaj çalışmasında patlama yaşandı. 1 işçi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal Duru Mahallesi'nde TPAO'ya ait petrol kuyusunda sondaj çalışması sırasında gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı.

ÖLEN İŞÇİNİN AİLESİ KAZA GEÇİRDİ

DHA'da yer alan habere göre durumu haber alarak olay yerine gitmeye çalışan ölen işçinin ailesi de Bağdere mevkiinde trafik kazası geçirdi. Kazada 3 kişi yaralandı.

TPAO'DAN AÇIKLAMA

TPAO'nun X sosyal medya hesabından patlamaya ilişkin yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Bugün Diyarbakır'ın Silvan ilçesinin yaklaşık 13 kilometre güneyinde daha önce kazılmış, günümüzde ise atık su kuyusu yapılmak üzere operasyon başlatılan Duru-1 kuyusunda bir kaza meydana gelmiştir. Turkish Petroleum International Anonim Şirketi (TPIC) tarafından yürütülen operasyonda, kuyuda daha önceden biriktiği düşünülen gaz basıncı, sondaj ekipmanını kuyudan fırlatmış ve patlamaya sebep olmuştur. Olay sonrası TPIC personelinden İhsan Tünar maalesef hayatını kaybetmiş, Veysel Sert ise yaralanmış ve tedavi altına alınmıştır.

Hayatını kaybeden İhsan Tünar'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevdiklerine başsağlığı, Veysel Sert ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

(HABER MERKEZİ)

Etiketler TPAO sondaj patlama