Topkapı Üniversitesi’ne rektör ataması, okulun eski ismiyle yapıldı

İstanbul Topkapı Üniversitesi’ne yapılan rektör ataması üniversitenin eski ismiyle yapıldı: Bu kadar ciddiyetsiz ve bihaber kurumsal yapıdan ülke ve üniversite sorunlarına çözüm beklenemez.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof.Dr. Emre Alkin’in atandığı duyuruldu.

11 Mart 2022’de yapılan değişiklikle Ayvansaray Üniversitesi’nin ismi İstanbul Topkapı Üniversitesi olarak değiştirilmişti. Yapılan değişikliğe rağmen rektör atamasının üniversitenin eski ismiyle yapılması tepki çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duruma şu şekilde tepki gösterdi.

“Meclis’te geçen ay aceleyle, iki saatte Komisyon toplanıp ismi değiştirilen, 11.3.2022 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan @TopkapiUniv’ne rektör ataması bugün eski adıyla yapılmış! Bu kadar ciddiyetsiz ve bihaber kurumsal yapıdan ülke ve üniversite sorunlarına çözüm beklenemez.”

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ DÜZELTİLDİ

Resmi Gazete’de rektör ataması yapılırken üniversitenin isminin yanlış yazılması mükerrer sayı ile değiştirildi. Düzeltmede, “Cumhurbaşkanı Kararında sehven yer alan ‘İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’ ibaresi ‘İstanbul Topkapı Üniversitesi’ şeklinde değiştirilerek düzeltilmiştir” denildi. (DUVAR)