TOKİ'de işçiye 'iş yetişmedi' dayağı: 'Bakan gelecek' dediler

Elazığ’daki TOKİ şantiyesinde çalışan Ersin Dinç, fazla mesaiyi kabul etmediği için darp edildi. Yaralanan Dinç, kendisine saldıranlar hakkında şikayetçi oldu.

Ersin Dinç'in darp nedeniyle vücudunda yaralar oluştu.
Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

ELAZIĞ - Elazığ’da ana yüklenicinin TOKİ olduğu, taşeron firma Çakır İnşaat tarafından yapımı süren Abdullah Paşa TOKİ evleri şantiyesinde çalışan 23 yaşındaki Ersin Dinç, fazla mesaiye kalmadığı için işten atıldığını ve şantiyede görevli birkaç kişi tarafından darp edildiğini söyledi.

‘BAKAN GELECEK DİYE AKŞAM ARAYIP İŞİ TEK BAŞIMA BİTİRMEMİ İSTEDİLER’

Dinç, 1 Nisan’da Diyarbakır’ın Ergani ilçesinden Elazığ’a gelerek Çakır İnşaat’ın şantiyesine çalışmaya başladı. Bir süre sonra gece gündüz çalıştırılmaya başlandığını söyleyen Dinç, bu duruma itiraz etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, 26 Nisan’daki Elazığ ziyareti öncesi gece geç saatlere kadar çalıştırıldığını dile getirdi. Dinç yaşananları şöyle anlattı: “Sabah 09.00’da işe gittim ve akşam 20.00’de yine beni arayıp işe gitmemi, işi bitirmemi istediler. ‘Bakan gelecek’ dediler. Gece geç saatlere kadar çalışsam da bu işi bitiremeyeceğimi, tek kişilik bir iş olmadığını söyledim. Ayrıca İSG kurallarına göre tek kişinin çalışması da yasak ve gece mesaisi de zorunlu değil.”

‘HAKKIMI ALMAK İSTEDİM’

25 Nisan’da mesai ücretini istediğini anlatan Dinç, “Israrla ‘bitecek’ dediler. Ben de ‘bitirebilecek biri varsa gelsin bitirsin’ dedim. Onlar da bana ‘Sen bize olmuyorsun, git çantanı topla ve evine git’ dedi. Çıkışımı verdiklerini söyledikleri için paramı istedim. ‘Sana para falan yok, günü geldiğinde şirket yatırır’ dediler. Bir işçinin çıkışı, işveren tarafından yapılıyorsa o paranın verilmesi zorunludur. Israr ettim. Video çekerek sendikaya atacağımı söyleyince şantiye şefi ‘senin derdin ne?’ diye tepki verdi. Hakkımı almak istiyorum dediğimde boynumdan tutup yere attı, tekmeledi. Ben kendimi savunmak için karşılık verince muhasebeci ve şantiyede çalışan diğer görevliler gelip beni darp ettiler” diye konuştu.

Hastaneye giderek darp raporu alan Ersin Dinç, kendisine saldıranlar hakkında şikayetçi oldu. Hastanede darp raporunun bir örneğini almak isteyen Dinç, polis tarafından ‘İşlemlerim var, veremiyorum. Yarın gel al’ denildiğini, kendisinin de ertesi gün Elazığ’da olmayacağını ve babasının raporu alabileceğini söyledi. Ancak Dinç’in babası raporu almak için gittiğinde 'Ya avukatı ya kendisi gelsin' denildi. Bu nedenle Dinç henüz darp raporunu alamadı.

Konuya ilişkin açıklama almak için aradığımız Çakır İnşaat yetkilileri ise telefonlarımıza cevap vermedi.