Tokat'ta yeni önlemler: Düğün salonları, hayvan pazarları kapatıldı

100 bin kişide haftalık vaka sayısında 6. sırada yer alan Tokat'ta, 10 gün süre ile düğün salonları ile hayvan pazarları kapatıldı.

Vali Ozan Balcı alınan kararları açıkladıktan sonra Tokat'ta denetimlerde bulundu.
Google Haberlere Abone ol

Taner Yeşilsu

TOKAT - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre; oransal olarak en çok vakanın görüldüğü ilk 6 il arasında yer alan Tokat'ta ek tedbirler alındı. İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısından sonra alınan kararlara göre; il genelinde nişan, nikah, düğün gibi toplu etkinlikler 10 gün süre ile durduruldu. Cenazelere katılım 30 kişi ile sınırlı tutulup, taziye evlerine toplu ziyaretler yapılmamasına karar verildi. Özel ve kamuya ait spor salonları ile hayvan pazarları 10 gün süre ile kapatıldı.

Vali Ozan Balcı, şubilgileri verdi: “Sağlık Bakanımız da açıkladı, 100 bin kişiye düşen oranda Tokat Türkiye sıralamasında ilk 10’da. 1 Mart’tan itibaren yeni normal dönem süreci başlıyor. Bu konuda İl Hıfzıssıhha Kurullarına görevler verildi. Yeni normale dönebilmemiz için, esnafımıza daha çok yardımcı olabilmemiz için, ortaokullarda 5, 6, 7 ve liselerde 9, 10, 11. sınıfların açılabilmesi için, korona virüsüyle mücadeleyi daha yoğun olarak yürütmek zorundayız. Özellikle hafta sonu yasaklarına dikkat etmelerini istiyoruz. Cenazeler ve taziyeler en çok bulaş kaynaklarından biri, bunlara daha çok dikkat edilmesini istiyoruz. Bu konuya ilişkin İl Hıfzıssıhha Kurulunca bir takım kararlar aldık. Mesela Organize Sanayi Bölgelerinde çok işçi çalışan yerlerde, pazar yerlerinde HES uygulaması mutlaka olacak. HES kodu olmayan giremeyecek. 10 gün boyunca hayvan pazarlarını kapatıyoruz. Tedbirlerimiz 10 gün boyunca sıkı bir şekilde uygulanacak.”

CENAZE TÖRENLERİNE DİKKAT

Tokat’ta bulaş riskinin cenaze törenleri ve evlerdeki taziyelerde ylduğuna dikkat çeken Vali Balcı, “Düğünler ve nikah törenlerinin 10 gün boyunca yapılmasını istemiyoruz. Bu konuda da karar aldık, vatandaşlarımızdan hoşgörü bekliyoruz. Cenazelerle ilgili zaten karar almıştık. Tokat’taki bulaş kaynaklarından bir tanesi de evlerdeki taziye ziyaretleri. Vatandaşlarımızdan özellikle istirham ediyorum, buna dikkat etmeleri lazım; küçük ve kapalı yerlerde fazla kalmamaları lazım. Bir de cenaze namazlarının 30 kişiyi geçmemesi lazım. Bu konuda da vatandaşlarımızın hassasiyet göstermelerini istiyoruz” dedi.
Vali Balcı, açıklamalarının ardından Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sümbül, İl Emniyet Müdürü Göksal Topaloğlu ile birlikte korona virüs denetimi yaptı.