TÖBSEN: Muş Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü kimler koruyor?

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası, yaptığı yazılı açıklamada, Muş Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında açılan soruşturmalar için, “Bu müdürü kimler koruyor?” diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖBSEN) Merkez Yönetim Kurulu, Muş Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Tunçel hakkındaki iddiaları yazılı açıklamayla gündeme getirdi.

Bulanık İlçe Milli Eğitim'e açılan soruşturmalara değinen sendika açıklamasında, “Bu İlçe Milli Eğitim Müdürünü kimler korumaktadır?” diye sordu.

'ÖĞRETMENLERDEN ZORLA BAĞIŞ TOPLANDI'

Bakanlık müfettişleri tarafından Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 4 yıl içerisinde 2 kez soruşturma açıldı. Kayıp kömür soruşturması ve çalışmayan ama çalışıyor gibi gösterilen ücretli öğretmenlere maaş yatırılıp, bu paraların elden toplanması iddiası üzerine yolsuzluk soruşturması başlatıldı. Bulanık İlçe Milli Eğitim'de çalışan bir personel bu soruşturmada tutuklandı.

TÖBSEN, motorlu taşıt sürücüleri kurslarında (MTSK) öğretmenlerden bin lira zorunlu bağış alındığı iddiası ile bir öğretmenin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu da açıkladı. Sendika açıklamasında, İlçe Milli Eğitim’e şube müdürü olarak görevlendirilen Eğitim Bir Sen Bulanık İlçe Başkanı’nın kadınlara yönelik hakaret içerikli paylaşımlarının ortaya çıktığını da belirtti.

Bulanık ilçesinde eğitim üzerine yaşanan olumsuzluklardan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Tunçel’i sorumlu tutan sendika açıklamasında, “Alın teri ve emeği ile müdür ya da müdür yardımcısı olanlar okullarında yaşanan sorunlardan sorumlu tutulurken bu İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün bu olayların hiçbirinde sorumluluğu yok mudur? Göreve yeni başlayan Muş Valisi Sayın Avni Çakır'a soruyoruz. Bu İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü kimler korumaktadır? Bulanık İlçe Milli Eğitim'in tekrar huzura kavuşması ve ürettiği değerlerle anılması için bu kadronun acilen görevden el çektirilmesi gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı. 

Etiketler TÖBSEN Muş eğitim