TKH'nin İstanbul Büyükşehir adayı geri dönüşüm işçisi Ziya İncedere

Türkiye Komünist Hareketi, İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Komünist Hareketi (TKH) yaklaşan yerel seçimler öncesinde İstanbul adaylarını dün Kadıköy’de gerçekleşen toplantı ile açıkladı.

Partinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı geri dönüşüm işçisi Ziya İncedere olurken, Ümraniye'de Selim Çelik, Sultanbeyli'de Funda Odabaş, Sultangazi'de Evrim Saldıran ve Bağcılar'da Barış Doğan aday gösterildi. 

'SEÇİMLERE DÜZENİ ZAYIFLATMAK İÇİN GİRİYORUZ'

Toplantıda konuşan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek “Son zamanlarda türeyen bir kavram olan kazanacak adaylarla değil bu düzeni teşhir edecek, emekçilerin gerçek kazanımlarını ortaya koyacak adaylarla giriyoruz. Umut tacirliği için değil, halkın düzen siyasetinin her renginden umudunu kesmesi için giriyoruz. Biz bu seçimlere, Parti’yi güçlendirmek, düzeni zayıflatmak için giriyoruz” dedi.

İNCEDERE'DEN İLK AÇIKLAMA

TKH’nin İBB Başkan Adayı geri dönüşüm işçisi Ziya İncedere ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Ben bir geri dönüşüm işçisiyim. Ülkemin emekçileri gibi alınterimle ekmeğimi kazanıyorum. Her sabah erken saatlerde kar kış yağmur demeden sokağa çıkıp işe başlıyorum. Geri dönüşüm işçileri çok zor şartlarda çalışıyorlar. Türkiye’de geçinmek zor, AKP ile hayat daha da zorlaştı. Neden bu zorluklar hep emekçilerin gündeminde? Ben bunu kabul etmiyorum. Patronlarda gökdelenlerde yaşayıp sefa sürerken milyonlarca işçinin, emekçinin sefalet içinde yaşamasını kabul etmiyorum. Emekçiler İstanbul’da düzen güçlerine mahkûm değildir.

Yıllarca sağlık alanında DİSK’e bağlı Dev-Sağlık İş Sendikası’nda taşeron işçi çalıştırmaya karşı mücadele verdim. Sonra bizler, öncü işçiler partimizde örgütlendik. 12 yıldan beri partimle beraber mücadele veriyorum. Umudu yükseltip bu karanlığı geriye itmek istiyoruz ve iteceğiz de. Bizler bu düzen güçlerine mahkûm değiliz. Ranta, talana, yalana, sağcılığa mahkûm değiliz. Emek, laiklik, bağımsızlık ve sosyalizm için sözümüz var. İnsanca bir yaşam eşitlikçi bir düzen için rantçılara, müteahhitlere, talancılara karşı umudu yükselteceğiz. Sözümüz var, oylar sosyalizme, oylar orak çekice, oylar Türkiye Komünist Hareketi’ne. Hepinizi selamlıyorum yolumuz açık olsun.”

Partinin diğer başkan adayları şöyle konuştu:

Sultangazi Belediye Başkanı Adayı Evrim Saldıran:  “Merkezi iktidar alınmadığı takdirde yerelin dayanacağı sınırı bilmek zorundayız. Bizim düzen partileri gibi boş vaatlerimiz yok. Biz halkı örgütlü kılmaya, sosyalizm ve devrim mücadelesini büyütmeye geliyoruz. Bizim yapacağımız emekçilerin iktidarı için mücadele etmek, aydınlık, yaşanılabilir, laik bir Türkiye için emek sarf etmektir.”

Bağcılar Belediye Başkanı Adayı metal işçisi Barış Doğan: “31 Mart yerel seçimlerinde halkımız sağcılardan sağcı seçmek zorunda değildir, Sağcılık yarıştırılan bu seçimlerde Bağcılar halkının önüne gelecek seçim pusulasında orak çekiçli bayrağımız var, sizi Komünistlere oy vermeye birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz, 31 Mart’ta oylar orak çekice oylar Türkiye Komünist Hareketi’ne.”

Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı belediye işçisi Funda Odabaş: “Emekçilerin ekonomik krizin ağırlığı altında ezildiği, asgari yaşama mahkûm edildiği bir tabloda seçimlere gidiyoruz. Sağcıların yarıştığı bu seçimlerde pusulada orak çekiçli bayrağımız var.”

TKH Ümraniye Belediye Başkanı adayı emekli öğretmen Selim Çelik: “Türkiye Komünist Hareketi insanın insan tarafından sömürülmediği, her çeşit baskı ve sömürünün ortadan kalktığı bir toplumsal bir düzenin kurulmasını amaçlıyor. Bu amaç gerçekleşinceye kadar TKH işçinin, emekçinin siyasal partisi olarak mücadelesini sürdürecektir."

HATAY ADAYI: ŞANTAJA VE TEHDİDE BOYUN EĞMEYELİM

Etkinlikte TKH Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nuray Yenil de söz aldı. Yenil konuşmasına şunları ifade etti: "Deprem felaketinde doğrudan sorumluluğu bulunan, deprem sonrası müteahhitleri aklama derdine düşen bir adayı yeniden sahaya sürüyorlar. Bir yanda Hatay halkını oy vermezseniz hizmet alamazsınız diye tehdit eden AKP öte yanda aman ha AKP’ye kazandırırsınız şantajı yapan muhalefet.

Bu ikileme alternatif olduğunu, sol olduğunu iddia eden popülist siyaset ise düzen muhalefeti ile aynılaşmıştır. Dün sağcı partilerde ikbal arayanlar bugün sol seçenek diye sunuluyor. Açık söyleyelim bu popülist siyasetin sonu yalnızca hayal kırıklığıdır.

Buradan emekçilere ve Hatay halkına sözümüz var, yağmaya, talana, ranta, sağcılık yarıştıranlara mahkum değilsiniz. Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için kamu kaynaklarının, halkın, emekçilerin yararı ve refahı için seferber edileceği, halkın yönetime örgütlü katılımının sağlanacağı toplumcu belediyecilik programına omuz verin. Şantaja, tehdide boyun eğmeyin."

(HABER MERKEZİ)