TİP'ten Erdoğan'a yanıt: 11 yıl sonra yineliyoruz, yansak da dokunacağız

Türkiye İşçi Partisi, milletvekili Ahmet Şık'ın Ergenekon davasında gözaltına alınırken söylediği "Dokunan yanar" sözüne atıf yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi: "Yansak da dokunacağız."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Merkez Yürütme Kurulu, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık için "terörist" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

TİP milletvekili Ahmet Şık, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili olarak "AKP bir suç örgütü olduğu için kapatılacak. Siyasi parti kılığına girmiş bir suç örgütü diyecekler" demiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Şık'a yönelik olarak "Bu zat zaten teröristin tekidir. Nasıl olduysa milletvekili olma şansını yakaladı" ifadelerini kullanmıştı.

TİP Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Çökmekte olan suç rejiminin liderinin doğrudan milletvekilimiz, yoldaşımız Ahmet Şık’a yönelik izan dışı hakaretlerini misliyle iade ediyoruz" denildi.

Ahmet Şık'ın, Ergenekon davası kapsamında, 2011 yılında tutuklanması ve gözaltına alındığı evinden çıkarken "Dokunan yanar" diye bağırmasına atıfla "İnadımız 'dokunan yanar' dediğimiz günlerden; umudumuz 'çocuklarımızın düşlerini gerçek kılacağımız bir hayat' içindir. 11 yıl sonra yineliyoruz: Yansak da dokunacağız" ifadelerine yer verilen açıklama şöyle devam etti:

TÜM SUÇLULARDAN HESAP SORANA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK: Özgür bir ülkenin, bağımsız ve adil yargısı aracılığıyla halkın başta bu rejimi inşa edenler olmak üzere tüm suçlulardan hesap soracağa güne kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

MÜCADELEMİZİN NE KADAR HAKLI OLDUĞUNU İSPATI: Halka hesap vermekten korkacak çok sebebi olanların saldırganlığı ve seçilmiş bir milletvekiline hakaret ve iftira atacak boyuta ulaşan hadsizliği bu mücadelemizin ne kadar haklı ve hayati olduğunun da ispatı niteliğindedir.

MUTLAKA HESAPLAŞACAĞIZ: Sevgili Ahmet Şık, halkımızın vekilidir; bu suç rejiminin eski ve yeni tüm ortaklarına karşı kavga ettiği yaşamı boyunca eşit, özgür ve barış içinde bir Türkiye hayalinden hiç vazgeçmemiştir. İnadımız “dokunan yanar” dediğimiz günlerden; umudumuz “çocuklarımızın düşlerini gerçek kılacağımız bir hayat” içindir. 11 yıl sonra yineliyoruz: Yansak da dokunacağız. Eşit, özgür, barış içinde ve kardeşçe yaşayacağımız bir Türkiye için mutlaka ama mutlaka hesaplaşacağız. (HABER MERKEZİ)