TikTok'ta 'kanserim' diyen fenomene dolandırıcılık cezası

Sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada pankreas kanseri teşhisi aldığını iddia eden Madison Russo, 10 yıllık ertelenmiş hapis ve 39 bin dolar tazminat cezasına mahkum edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de, takipçilerine kanser olduğunu söyleyerek kandıran sosyal medya fenomeni 10 yıllık ertelenmiş hapis ve 39 bin dolar tazminat cezasına çarptırıldı. Iowa eyaletinden 20 yaşındaki Madison Russo, kemoterapi görüntüleri olduğunu söylediği fotoğrafları TikTok'ta paylaşmıştı. Russo için bağış kampanyası başlatılmış ve yaklaşık 40 bin dolar toplanmıştı. 

Cuma günü yapılan duruşmada konuşan Yargıç John Telleen, "Bu plan aracılığıyla arkadaşlarınızı, ailenizi, topluluğunuzu, diğer kanser kurbanlarını, hayır kurumlarını ve sözde trajik hikayenizle motive olan yabancıları, size destek olmak için bağışta bulunmaları için kandırdınız" dedi.

'RUHUM SARSILDI' DEMİŞTİ

Russo, Ekim 2022’de sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada pankreas kanseri teşhisi aldığını duyurmuştu. North Scott Press adlı yerel gazeteye yaptığı açıklamada, "Ruhumun sarsıldığını hissediyorum ve şu anda her şey belirsiz" demişti. Doktorların kendisine ‘5 yıllık ömrü kaldığını söylediğini' ileri süren Russo, “Üniversiteden mezun olacağım, evleneceğim veya anne olacağım günü görecek kadar yaşayıp yaşamayacağımı bilmiyorum. Bu arada savaşacağım" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)