Tiktok'ta Atatürk'e hakaret eden dönerci tutuklandı

Erzurum'da hizmet veren döner işletmesinin sahibi Mustafa Atmaca, sosyal medyada Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı. 

Google Haberlere Abone ol

Emrullah Bayrak

ERZURUM - Üçler Döner'in sahibi Mustafa Atmaca, Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle Erzurum Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Erzurum Adliyesi'ne sevk edilen Atmaca, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Hacı'nın yağ akımı" adı altında sosyal medya platformu Tiktok'ta açtığı sayfasında, canlı yayında bir takipçisiyle tartışan Atmaca, "Yemen de Kudüs de bizim toprağımız. Siz İsrail'e gideceksiniz. Osmanlı kaybetmedi, laik denen köpekler kaybetti o toprakları. Laikliği getiren köpekler, onlar kaybetti" demişti.

"Erzurumlu Hacı Dönerci" lakaplı Mustafa Atmaca’nın ifadelerine sosyal medya platformlarına binlerce tepki geldi. Erzurum Barosu avukatlarından Mehmet Salih Bayoğlu ile CHP Erzurum İl Başkanlığı da Atmaca hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada, ''Güvenlik Şube Müdürlüğümüzce M.A isimli şahsın sosyal medya platformu üzerinden yapmış olduğu söylemlerle ilgili olarak 11.11.2023 günü Cumhuriyet Savcısından alınan talimat doğrultusunda M.A isimli şahıs 5816 (ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR) sayılı kanuna muhalefet suçundan gözaltına alınmış olup adli tahkikat devam etmektedir'' ifadelerine yer verildi.

Üçler Döner'in sahibi Mustafa Atmaca, emniyetteki işlemlerinin ardından Erzurum Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Atmaca, Atatürk'e hakaret suçundan tutuklandı.

Atmaca’nın sahibi olduğu döner işletmesinin Instagram sayfasında paylaşılan açıklamada ise şu ifadeler kullanılmıştı:

"10 Kasım tarihinde esaslı içeriği kesilerek sosyal medyada servis edilen videoda Atatürk ve Cumhuriyetin kurucularını hedef aldığıma yönelik yaratılan algı gerçeği yansıtmamaktadır. Servis edilen videoyu kaydeden şahıs videonun öncesi ve sonrasını da yayınlasaydı eğer, ilgili cümlemin Büyük Önder Atatürk ve Cumhuriyetin şerefli mimarlarına yönelik olmadığı anlaşılırdı. Kaldı ki ülkemize laikliği getirenler tarihin hiçbir aşamasında toprak kaybetmemiştir ki toprak kaybedenler laikliği getirmiş olsun. Aksine laikliği getirenler son nefeslerinde Hatayımızı da Anavatana katmışlardır. Şahsıma ve işletmemize yönelik yürütülen bu haksız ve gerçek dışı provokasyonlara itibar edilmemesini beni tanıyan bütün dostlarıma ve kamuoyuna saygı ile arz ederim."