THY, İstanbul Havalimanı'ndan tüm uçuşlarını durdurdu

Kar yağışı gerekçesiyle Türk Hava Yolları yarın 04.00'e kadar İstanbul Havalimanı'ndan yapacağı tüm uçuşları durdurdu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da etkisini arttıran ve hava ulaşımını olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları yarın 04.00'e kadar İstanbul Havalimanı'ndan yapacağı tüm uçuşları durdurdu. 

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Olumsuz hava koşullarının İstanbul'da etkisini bir süre daha göstermesi bekleniyor. Türk Hava Yolları olarak İstanbul Havalimanı operasyonlarımızı seyahat güvenliği ve misafirlerimizin mağduriyet yaşamaması için 25 Ocak saat 04:00'e kadar durdurma kararı aldık" dedi.

YOLCULAR HAVALİMANINDA KALDI 

Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle sabah 04.00'a kadar uçuşların durduğu İstanbul Havalimanı'nda şehir içine ulaşım da durunca yolcular havalimanında kaldı. 

Seferleri iptal olan yolcular bilet değişikliği için, bilet satış ofislerinin önünde kuyruk oluşturdular. Yolcular, şehir içi ulaşımın da durması nedeniyle havalimanında kalmak zorunda kaldı. Ukrayna'ya gitmek için havalimanına gelen ancak yoğun kar yağışı nedeniyle bir süre uçakta beklemek zorunda kalan Direr Servi ise, "Bizi uçağa aldılar. Uçakta yaklaşık bir saat bekledikten sonra uçuşun olmayacağı ve iptal edildiği söylendi. Bizi uçaktan geri çıkardılar. Biz de biletlerle ilgili değişime geldik. Yarın sabah uçağı değiştirip oradaki fuara yetişmemiz gerekiyor. Biletimizi değiştirip sabah tekrar gitmeye çalışacağız" dedi. 

4 UÇAK ÇORLU'YA İNDİ

Öte yandan hava şartları nedeniyle İstanbul'a inemeyen 4 uçak, Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanı'na indi

İstanbul'da yaşanan yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti dolayısıyla İstanbul Havalimanı'nın pistinde buzlanma meydana geldi.

Bu nedenle Bükreş, Viyana, Odessa ve Bahreyn'den kalkan yolcu uçakları İstanbul Havalimanı'na inemedi.

Kule tarafından Çorlu'ya yönlendirilen uçaklar Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanı'na indi. (HABER MERKEZİ)