The Guardian yazarı Dom Phillips Amazon ormanlarında kayboldu

İngiliz gazeteci Dom Phillips ve Brezilyalı yerli halklar uzmanı Bruno Pereira'nın hafta sonundan bu yana Amazon ormanlarında kayıp olduğu açıklandı. Phillips'in bir süredir tehdit edildiği belirtildi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere merkezli The Guardian yazarı Dom Phillips ve Brezilyalı yerli uzman Bruno Pereira'nın Amazon ormanlarında kaybolduğu, arama çalışmalarının devam ettiği açıklandı. İki ismin en son hafta sonu Pereira'yla birlikte Javari bölgesinde görüldüğü kaydedildi. 

Kıdemli gazeteci Phillips'in yerlilerin yaşam alanlarının hedef alınmasıyla ilgili kitap hazırlığında olduğu ve tehditler aldığı belirtildi. Phillips'in ailesi ise Brezilya güvenlik yetkililerine arama çalışmalarını yoğunlaştırması yönünde çağrıda bulundu. Yaklaşık 10 yıldır Brezilya'da yaşayan 57 yaşındaki Phillips'in Amazon ormanlarıyla ilgili birçok yazı ve çalışmaları bulunuyor. 

Brezilya'nın eski Devlet Başkanı Lula da Silva da Twitter hesabından "Bruno Araújo Pereira ve Dom Phillips Amazon'da kayıp. Bölgede yerli toprakların istilasını rapor ediyorlardı. Phillips 2017'de benimle röportaj yaptı. Umarım yakında bulunurlar, güvendeler ve iyilerdir" açıklaması yaptı. (DIŞ HABERLER)