TGS Adana Şubesi: Bu sansürü kabul etmeyeceğiz

Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şubesi, ‘sansür yasası’ olarak ifade edilen kanun teklifiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, teklifin amacının medyayı cezalandırmak olduğu vurgulandı.

TGS Adana Şubesi, basın açıklamasını Cemalpaşa Postanesi önünde yaptı.
Google Haberlere Abone ol

ADANA - TGS Adana Şubesi, Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne dair basın açıklaması yaptı. Cemalpaşa Postanesi önünde bugün yapılan açıklama sonrası, tasarının geri çekilmesi talebiyle Meclis’teki siyasi partilerin grup başkanlarına mektup gönderildi.

‘SOSYAL MEDYA DA BASKI ALTINA ALINACAK’

Basın açıklamasını okuyan TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, tasarının geri çekilmesini talep etti. Teklifin dezenformasyonla mücadeleyi değil, sansürü artırdığını dile getiren Büyükkaya, “Israrla gündeme getirilen ancak gazeteciliğe baskıdan ve medyayı cezalandırmaktan başka amacı olmayan bu teklifin geri çekilmesini istiyoruz” dedi.

İktidarın sosyal medya ile haberleşme uygulamalarını da çok sıkı bir denetim ve ceza tehdidi altına alacağını ifade eden Büyükkaya, sosyal medya şirketlerinin bant genişliğinin yüzde 95 oranında daraltılacağını, yerel gazetelerin resmi ilân gelirinin yüzde 75’inin buharlaşacağını dile getirdi.

Yasanın tüm topluma, gazeteci ve yayıncılara çok ağır otosansür, sansür, ceza tehdidi getirdiğini belirten Büyükkaya, “Bu sansürü kabul etmeyeceğiz, okurlarımızla, sektörle ve meslektaşlarımızla bu yasanın geri çekilmesi için mücadele edeceğiz. Bugün, buradan TBMM’de grubu bulunan partilerin grup başkanvekillerine kanun teklifini geri çekmeleri için son kez çağrı yapıyoruz. Sansüre değil, daha fazla demokrasiye ihtiyacımız var” diye konuştu. (DUVAR)