Gazetecilerin Meclis önünde açıklaması engellendi: Karartma girişimiyle karşı karşıyayız

Gazeteciler TBMM’de, Basın Kanunu'nda yapılacak değişikliğe karşı çıktı, kanun teklifinin geri çekilmesini talep ederek dilekçe verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhur İttifakı’nın geçtiğimiz yasama dönemi Meclis’e getirdiği, sosyal medya ve internet haberciliğine dönük düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerinin yeni yasama döneminde başlaması bekleniyor.

Gazeteciler düzenlemeye karşı TBMM Çankaya kapısında bir araya geldi. Polisin açıklama yapılmasını engellemesinin ardından gazeteciler Meclis’e girerek yasaya karşı hazırladıkları dilekçelerini Meclis’te grubu bulunan tüm partilere teslim etti.

‘SEÇİM HESAPLARINIZA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ ALET ETMEYİN’

TBMM Adalet Komisyonu üyesi CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP’nin söz konusu yasa teklifine karşı olduğunu ve Meclis’ten geri çekilmesi gerektiğini belirterek, “Basını hür olmayan ülkede ifade özgürlüğü gelişemez. Basın özgürlüğü gelişen ülkelere hukuk devleti diyoruz. Bunun da çaresi net demokrasi ve özgürlükleri vatandaşlara sunmaktır. Sansür yasasının Meclis gündeminden çıkarılması gerekiyor. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) mücadelesine destek veriyoruz” dedi.

Gazeteciler olarak eylemlerini devam edeceklerini belirten TGS Ankara Şube Başkanı Sibel Hürtaş, “Tarihin en büyük karartma girişimiyle karşı karşıyayız. Bugünden itibaren her alanda mücadele yürüyeceğimizi söylüyoruz. Bu sansür yasası her yönüyle anayasaya aykırıdır. Meclis Başkanı Mustafa Şentop Makedonya örneğini vermişti. Lütfen seçim hesaplarınıza basın özgürlüğünü alet etmeyin” diye konuştu.