TGRT'nin dolar eleştirisine CHP'den beğeni geldi

Dövizdeki yükselişi eleştiren TGRT Ana Haber Bülteni sunucusu Ekrem Açıkel, "bizde işçilik Çin'den ucuz" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'dan beğeni tweet'i geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Lirası'nın bir günde yüzde 20 değer kaybetmesini değerlendiren TGRT haber sunucusu Ekrem Açıkel, "doların artması sayesinde üretimin Türkiye'ye kayacağını ve dünyaca ünlü tekstil markalarının üretim bandını Türkiye'ye çekeceği" şeklindeki söylemi eleştirdi.

'İŞÇİ ÇİN'DEN AZ KAZANIYOR'

Çin'de bir tekstil işçisinin aldığı asgari ücretin 360 dolar civarında olduğunu belirten Açıkel, Türkiye'de ise bu rakamın 300 dolar olduğunu söyledi ve "Kusura bakmasın kimse bizde işçilik çok ucuzladı" ifadelerini kullandı. 

Açıkel'in sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da destek verdi. Ağbaba sosyal medya paylaşımında, " 'Bizde işçilik çok ucuz' Sunucu @ekremacikel, asgari ücretin alım gücündeki düşüşü açık açık anlatmış. Türkiye, dünyanın ucuz işgücü ülkesi Çin'i bile sollayarak 10 ayda asgari ücrette 160 $'lık düşüş yaşadı. Artık işçisini karın tokluğuna çalıştıran 'Çin de bizi kıskanıyor'." dedi. 

Dün güne 11.42 seviyesinden başlayan dolar, öğleden sonra 13.40'ın üzerine çıkmıştı. Dolarda 1 aylık yükseliş yüzde 38'i bulurken 2021 genelinde yüzde 80'e ulaştı.