TFF'den Süper Kupa açıklaması: Almanya, İngiltere izin vermedi, Azerbaycan'da para yok...

TFF Başkanı Büyükekşi, Süper Kupa maçının Arabistan'da oynanma ihtimaliyle ilgili, "Almanya'da yapmak istedik, güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi. İngiltere de aynı. Azerbaycan'da da para yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, son şampiyon Galatasaray ile Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanmasının Türk futbolunun marka değerine katkı sağlayacağını savundu.

Görüşmelere başlandığını ancak henüz anlaşmanın sağlanmadığını vurgulayan Büyükekşi, şunları söyledi:

"Şu anda Suudi Arabistan'da maç yapmak sadece ekonomik değil imaj olarak da çok değerli. Neymar, Ronaldo ve birçok dünya yıldızı Suudi Arabistan'da oynuyor. Suudi Arabistan, İtalyanlar ve İspanyollar ile 5 yıllık anlaşma yapmış. Hakemimiz Halil Umut Meler de Suudi Arabistan'da maç yönetti. Suudi Arabistan 2034 FIFA Dünya Kupası'na aday oldu. Yüzde 90 da alacaklar. Biz de desteğimizi açıkladık. Biz Süper Kupa'yı Almanya'da yapmak istedik. Almanya, güvenlik gerekçesiyle iki Türk takımının maç yapmasına izin vermedi. İngiltere'de yapalım dedik. Aynı durum... Hiçbir Avrupa ülkesi izin vermiyor. Azerbaycan, 'Gelin bizde yapın' diyor ancak orada da para yok. Suudi Arabistan 120 milyon dolar gibi paralar ödeyerek dünya yıldızlarını ülkesine transfer ediyor. Süper Kupa'yı Suudi Arabistan'da düzenlememiz Türk futbolunun marka değeri için faydalı olacak." (HABER MERKEZİ)