'Testere' duşta doğmuş

Yönetmen James Wan, kurbanlarına seçenekler sunarak çeşitli planlar ve tuzaklarla eziyet eden seri katil Jigsaw John Kramer'i konu edinen "Testere" filminin fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlattı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen James Wan, "Testere" filminin fikrini duş alırken bulduğunu açıkladı. Wan, "Bir gün duştayken şöyle düşündüm: 'Tuvaleti çok pis olan bir banyoda mahsur kalmış iki insanın olduğu bir filme ne dersiniz?" dedi. 

Hollywood Reporter'a konuşan yönetmen Wan, "90'ların sonlarına doğru Leigh Whannell ve ben o dönem tüm bağımsız filmlerin arasından sıyrılmak istiyorduk. Bu yüzden tüm bir yılı hikâye fikirleri üzerinde düşünerek geçirdik. Bir gün duştayken şöyle düşündüm: 'Tuvaleti çok pis olan bir banyoda mahsur kalmış iki insanın olduğu bir filme ne dersiniz? Oraya nasıl girdiklerine dair hiçbir fikirleri yok ve odanın karşı taraflarına zincirlenmişler. Yani sadece kabaca kurguyu biliyordum ve sonra hikâyenin onları bu duruma sokan Jigsaw ile nasıl bitmesini istediğimi biliyordum. Leigh'e gerçekten basit bir kurgu ve final sundum ve o da 'Vay canına. Bir düşüneyim' dedi. Sonra gitti ve bana 'Testere' ile geri döndü" ifadelerini kullandı. 

Testere serisi, kurbanlarına seçenekler sunarak çeşitli planlar ve tuzaklarla eziyet eden seri katil Jigsaw John Kramer'i konu ediniyor. 1,2 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen ilk "Testere", 100 milyon doların üzerinde hasılat elde etmişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)