'Teşkilatcı' kurye beraat etti

Maske takmadığı için ceza kesilmek isteyen kuryenin, "Bana teşkilatın numarasını verin" demesi üzerine açılan dava görüldü. Kurye Cihan Aksu, 'Görevi yaptırmamak için direnme' suçundan beraat etti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Tuzla ilçesinde korona virüsü denetimleri sırasında polislere kimliğini vermeyen Cihan Aksu, 'Görevi yaptırmamak için direnme' suçundan yargılandığı davada beraat etti.

Maskesiz olduğu gerekçesiyle hakkında işlem yapan polislere karşı duran ve kardeşini arayarak "Bana teşkilatın numarasını verin, eniştemin numarasını verin" ifadeleri kullanan kurye Aksu'nun duruşması Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuksuz sanık Aksu, duruşmaya katılmadı.

 

'BANA CEZA KESEMEZSİN'

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasında, polislerin maske takmadığı için idari işlem yapılmak üzere sanıktan kimlik istediği, sanığın kimlik vermeyeceğini söylemesi üzerine polislerin zor kullanacağı uyarısında bulunduğu ifade edildi. Mütalaada polislerin idari para cezası uygulayacağını söylemesi üzerine sanığın, "Sen zor kullan o zaman görüşürüz, bana ceza kesemezsin" dediği yer aldı. Sanık Aksu'nun kardeşini arayarak "Teşkilatın numarasını gönderin bana ya eniştemin numarasını gönderin" şeklindeki sözlerle tehdidini göstermek suretiyle birden fazla memura direndiği vurgulanan mütalaada, sanığın teşkilatla kastının ailesi ve arkadaşları olduğu, tehdit kastının olmadığı şeklinde savunma yaptığı hatırlatıldı. Sanığın savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu öne sürülen mütalaada, Aksu'nun 'Zincirleme şekilde kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme' suçundan 7 ay 15 günden 5 yıl 3 aya kadar cezalandırılması istendi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Aksu'nun üzerine atılı "'Zincirleme şekilde kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme' suçunun unsurları oluşmadığına" kanaat getirerek Aksu'nun beraat etmesine karar verdi. Mahkeme beraat kararının gerekçesi olarak sanık Aksu'nun "polis memurlarını etkileyecek herhangi bir yetki ve gücünün bulunmadığının olay anında ve sonrasında yaşananlarla aşikar olduğunu ve suçun unsurlarının oluşmadığını" gösterdi. (DHA)