Tersane işçileri ücretleri için Yalova'dan Tuzla'ya geldi

DİSK Limter-İş üyeleri 60 işçi, birkaç aydır ödeme yapılmaması üzerine direnişe geçti. Bugün şirketin merkezi Tuzla'ya giden işçiler, firma yetkileri tarafından Yalova'ya geri gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

DUVAR - DİSK Limter-İş üyeleri 60 işçi, birkaç aydır alamadıkları ücretleri için Altınova Gemak Tersanesi'nde başlattıkları direnişi şirketin merkezi Tuzla Gemi Tersanesi önüne taşıdı. Burada firma yetkilileri, ödeme yapacaklarını belirtip işçileri Yalova'ya geri gönderdi. Ancak işçiler, bekleyişlerine rağmen bir gelime olmadığını belirtti. 

'İŞÇİLERLE SENDİKA YETKİLİLERİ VE PATRON KARŞILIKLI GÖRÜŞMELERE DEVAM EDİYOR'

Limter-İş Genel Sendika Başkanı Kamber Saygılı, “Bu sabah Gemak Tersanesi'nin ana firması Tuzla Tersanesi'ne gittik. Orada görüşmeler sağlandı. Bugün için ücretlerini öödeyecekleri söyleyeceklerinibelirttiler. Biz de sendika olarak topluca tekrar Yalova'ya şirketin önüne gelmiş olduk. Gemak şirketi şu an Tuzla'da, verilen sözleri oyalamaya çalışıyor. İşçileri tek tek içeri almaya çalışıyor. Avukatımızla birlikte işçilerin alacaklarının listesi yok sayıldı. Şu an işçilerle sendika yetkilileri ve patron karşılıklı görüşmelere devam ediyor. Biz en son şeyi söylemiş olduk; 'bugün öğlene kadar bu sorunu çözmezseniz tekrar merkeze, Tuzla'ya gideriz' dedik.

İşçilerimizin içinde 4 ay düzenli ödeme yapılmayanlar var. Sürekli ödemelerinin ertelenmesi ve oyalanması söz konusu. 'Bugün vereceğiz, yarın vereceğiz' şeklinde oyalıyorlar” dedi. 

İsmini vermek istemeyen işçi, “Gemak Tersanesi paramızı vermiyor. 2-3 aylık ücretimiz var içerde.  Hala bir sonuç yok bekliyoruz. Şu anda da tekrar Tuzla'dan ayrıldık ve Yalova Gemak’tayız. Hala bekliyoruz" diye konuştu.

 

Etiketler tersana işçi Yalova