Tenisçi Martina Navratilova kanseri yendiğini açıkladı

Tenisçi Navratilova, ikinci kez yakalandığı kanseri atlattığını açıkladı. Navratilova'ya ocak ayında gırtlak ve meme kanseri teşhisi konmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski dünya 1 numarası tenisçi Martina Navratilova, ikinci kez kanseri atlattığını açıkladı. Navratilova, ocak ayında verdiği bir demeçte, gırtlak ve meme kanserine yakalandığını duyurmuş, “Bu çifte olumsuzluk ciddi ama hala tedavi edilebilir. İyi bir sonuç çıkmasını umuyorum. Bir süre can yakacak ama tüm gücümle savaşacağım” demişti.

Forbes dergisinin aktardığına göre, 19 Haziran Pazartesi günü Twitter hesabından bir açıklama yapan Martina Navratilova, "Sloan Kettering'de bir gün süren tetkiklerin ardından tüm sonuçlarım temiz çıktı. Tüm doktorlara, hemşirelere, proton ve radyasyon sihirbazlarına teşekkürler. Ne büyük bir iç rahatlaması" ifadelerini kullandı.

2020'de kendisine de lenf kanseri teşhisi konan ve bir yıl sonra iyileşen tenisçi Suarez Navarro da bu mesaja cevaben, "Harika haber, senin için çok sevindim Martina" diye yazdı.

Ne olmuştu?

Martina Navratilova, 2 Ocak 2023'te bir açıklama yaparak gırtlak ve meme kanseri olduğunu duyurmuştu. Navratilova 2010’da da meme kanserine yakalanmış ve hastalığı yenmişti.

Yeniden kanser olan tenisçinin durumu hakkında bilgi veren menajeri, kanserin 1'inci aşamada ve görünümün iyi olduğunu, tedavilerin de gelecek hafta başlayacağını söylemişti. “Kanser HPV türü ve bu tür kanserler tedaviye gerçekten iyi yanıt veriyor. Martina, Forth Worth’deki WTA finallerinde lenf nodülünde şişme fark etti ve geçmeyince biyopsi yapıldı. Biyopsi sonucu 1. aşama gırtlak kanseri tespit edildi. Martina gırtlağı için testlerden geçerken, göğsünde şüpheli bir kitle bulundu ve bunun da gırtlağındakiyle tamamen alakasız bir kanser olduğu belirlendi. Her iki kanser de erken aşamada" bilgisini paylaşmıştı.

Çekyalı Navratilova, 1981’de ABD vatandaşlığına geçmişti. Navratilova'nın kariyerinde toplam 59 Grand Slam şampiyonluğu bulunuyor. (DIŞ HABERLER)