TEMA Başkanı Ataç: Bağışlar düşük ama yerine ulaşıyor

Son yangınların ardından başlattıkları bağış kampanyasında toplanan miktarın düşük kaldığını söyleyen TEMA Başkanı Deniz Ataç, "Bağışlar yerine ulaşıyor. Sıkı kontrol var" dedi.

TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, orman yangınları için başlattıkları bağış kampanyasında, 6,5 milyon bağışçıdan 60 milyon 500 bin TL toplandığını belirterek, yangınların büyüklüğü dikkate alındığında bu rakamın, "dişin kovuğunda kalır"  dedi.

Ataç, Habertürk Televizyonu'nda katıldığı bir programda, orman yangınları ve bu yangınlar sonrasında "Yeniden yeşerteceğiz" adı altında başlattıkları bağış kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 81 il ve pek çok ilçede yayılmış yaygın bir örgütü bulunduğunu belirten Ataç, kendilerinin de bu güçlü yapılaşmaya dernek olarak fidan ekimiyle destek olmaya çalıştıklarını söyledi. TEMA Vakfı olarak sahada yapılan çalışmalarda fidan dikimi sonrası başarı oranlarının yüzde 80 dolayında olduğunu belirten Ataç şu bilgileri verdi:

"Biz bu yüzde 80'lik hedefinde sapmalar olduğunda Orman Genel Müdürlüğü ile irtibata geçerek, 'tamamlama dikimi' yapılmasını talep ediyoruz. Onlar da bu sahalarda fidan dikimi yaparak bu oranı yüzde 80'lerin üzerinde taşıma konusunda işbirliği içinde oluyoruz. Bizim ortalama başarımız yüzde 86."

'7-8 YIL SONRA GELİRSENİZ FİDANLARINIZI GÖSTERİRİZ'

TEMA Vakfı'nın bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, Orman Genel Müdürlüğü'nün ise kendileri gibi bir yapılanması bulunmaması nedeniyle karşılıklı işbirliği esasına göre çalıştıklarını kaydeden Ataç, yapılan bağışlar konusunda herkesin içinin rahat olması gerektiğini belirterek, "Sıkı kontrol var. Her ağacın altındaki sahanın koordinatları ve içerisinde kaç ağaç olduğu ve o sahada kimin fidanları olduğu bellidir. 7-8 yıl sonra da gelseniz sorsanız, size gider gösteririz fidanınızı."

'BAĞIŞLAR YERİNE ULAŞMIYOR' İDDİASI

Bağış kampanyası hakkında son günlerde ortaya atılan "Bağışlar yerine ulaşmıyor" yolundaki iddiaları da değerlendiren Tema Vakfı Başkanı Deniz Ataç, "Son bağış kampanyası büyük ilgi gördü. Katılım olukça yüksek. Yıl boyunca yaptığımız işi, şu son 1 haftada yapmaya çalışıyoruz.  Ancak ne kadar bağışa ihtiyaç olduğunu bilmiyoruz. Çünkü, ne kadar orman alanının yandığı henüz ne olarak ortaya çıkmadı. Bağışçı sayısı 6,5 milyon. Büyük sayı. Bu da 60 milyon 500 bin lira eder. Ancak, son orman yangın alanlarının büyüklüğü dikkate alındığında bu rakam dişin kovuğunda kalır."

Vakfın son kampanyası ile ilgili sosyal medyada bağışların Orman Genel Müdürlüğü eliyle yerine getirilecek olması nedeniyle vakfa yönelik tepki paylaşımları yapılmıştı.

Etiketler TEMA yangın