Teksas'ta silahlı saldırı: 5 kişi hayatını kaybetti

ABD'nin Teksas eyaletinde bir evde gerçekleştirilen silahlı saldırıda biri çocuk, beş kişi öldü. Saldırganı yakalamak için operasyon başlatıldı, bölgede yaşayanlara 'evden çıkmayın' uyarısı yapıldı.

Foto: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Teksas eyaletindeki Cleveland kasabasında bir evde yaşanan silahlı saldırıda, aralarında 8 yaşında bir çocuğun da olduğu beş kişi hayatını kaybetti. 

Reuters'ın haberine göre, saldırı sırasında evde yaşları 8 ile 40 arasında değişen en az 10 kişi vardı. Saldırganın AR-15 tipi uzun namlulu bir silah kullandığı, saldırının ardından olay yerinden kaçtığı bilgisi paylaşıldı. Polis saldırganı yakalamak için operasyon başlattı.

BÖLGE HALKINA 'EVDEN ÇIKMAYIN' UYARISI

San Jacinto County Şerif Ofisi'nden saldırıya ilişkin yapılan açıklamaya göre, yetkililer dün yerel saatle 23.31'de bir taciz ihbarı aldığını, olay yerine gittiklerinde pek çok kişinin vurularak öldürüldüğünü gördüğünü aktardı. Ofisten yapılan açıklamada, henüz kimliği belirlenemeyen saldırganın Meksikalı bir kişi olduğu ve mavi kot pantolon, siyah t-shirt ve iş botu giydiği, boyunun 1,80 cm civarında ve kısa siyah saçlı olduğu bilgisi paylaşıldı.

Bölgede güvenlik önlemlerini arttıran polis, çevrede yaşayan halkın evlerinde kalması ve gerekmedikçe dışarıya çıkmaması uyarısında bulunurken, saldırıda hayatını kaybedenlerin Honduraslı olduğu kaydedildi. Polis olay yerine vardığında dört kişinin cesedine ulaştığını, bir kişinin de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu. (DIŞ HABERLER)