Musk'tan Mars roketi açıklaması: İyimserim ama dayanağım yok!

Mars'a yolculuk için bu gece önemli bir test gerçekleştirilecek. Tesla CEO'su Elon Musk heyecanını, "İyimser hissediyorum. Ancak, iyimserliğin aslında somut bir dayanağı yokmuş gibi de hissediyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecekte insanları Mars’a götürmesi planlanan roketle ilgili bu gece yapılacak Falcon Heavy testi bu akşam 21.30’da gerçekleşecek. Gazetecilere dev proje hakkında açıklamalarda bulunan teknoloji girişimcisi Elon Musk, "İyimser hissediyorum. Ancak, iyimserliğin aslında somut bir dayanağı yokmuş gibi de hissediyorum" dedi. Deneme canlı olarak internetten yayınlanacak.

ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi’nden TSİ 21.30’da roket sisteminin test kalkışı yapılacak. Elon Musk’ın hedefi rokete 'yük görevi' yapmak amacıyla koyduğu spor aracı Tesla’yı Mars’a gönderebilmek. Ancak bu projenin riski de var. 39A isimli fırlatma sahasında gazetecilere açıklama yapan Musk, 'dünyanın en güçlü roketini test edeceklerini' söyledi. Karşılaşılması muhtemel tehlikeleri ve riskleri açıklayan Musk, “Yanlış gidebilecek çok şey var. Gerçekten başarı şansının yüksek olduğunu vurgulamaktan çok hoşlanıyorum. Bunu sürekli söylemek ve işin cazibesine kapılmak istiyorum. Çünkü aşırı derecede iyimser hissediyorum. Ancak, iyimserliğin aslında somut bir dayanağı yokmuş gibi de hissediyorum. Sanıyorum ki bu işte, üçte ikilik bir şansımız var. Ancak gerçekte bu şans yüzde 50- yüzde 50 şeklinde” dedi.

DAWID BOWIE İLE GİDECEK!

Tesla otomobilini Mars’a gönderecek son itiş sistemi, kalkıştan 6 saat sonra Dünya’dan yaklaşık olarak 380 ila 450 milyon kilometre uzaklıkta olacak. Ardından temsili olarak Mars’a gönderilecek yükü taklit eden Tesla ve direksiyonundaki astronot figürü, derin bir sessizlik içinde saniyede 11 kilometre hızla Mars’a gidecek. Teknoloji girişimcisi Elon Musk, kendi Tesla otomobili Tesla Roadster'ını efsane şarkıcı David Bowie'nin 'Space Oddity'si eşliğinde Mars yörüngesine yollamayı planladığını açıklamıştı. (Kaynak: Webtekno/NTV)