Yurt dışından sipariş verenlere iyi haber

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yurtdışı alışverişlerindeki 75 avro olan gümrük vergisi sınırını iki katına çıkaracak. Özellikle internetten alışveriş yapanları sevindirecek bu düzenlemenin 2017'de hayata geçirilmesi planlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yurt dışı alışverişlerde gümrük vergisi muafiyeti için uygulanan 75 avroluk sınırın iki kat artırılarak 150 avroya çıkarılması gündemde. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yeni yayımladığı Gümrük Kanun Taslağı'nda yer alan "Değeri 150 euro'yu geçmeyen eşyaların ithalat vergilerinden muaf tutulacağı" ibaresi özellikle yabansı alışveriş sitelerinden sipariş verenler için sevindirici bir haber.

Kısa süre önce Amazon'un, Almanya yapılanması üzerinden Türkiye'ye gönderim yapmaya başlaması sonrasında bu gelişme, pek çok kişiyi sevindirecek gibi görünüyor. Kanun yürürlüğe girdiğinde, yurt dışındaki web sitelerinden alışveriş yaparken, gümrük vergisine takılmama sınırı 150 avro olacak. Düzenlemenin önce Meclis'te kabul edilmesi, ardından da Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması gerekiyor.