Google Earth artık 360 derece

Google'ın 10 yıldan uzun bir süredir mükemmelleştirdiği sanal Dünya modeli nihayet bir adım daha attı. Google Earth bundan böyle artık sanal gerçeklik boyutuna geçti. Kullanıcılar ilk kez gerçek şehir sokaklarını VR başlıklarıyla gezebilecek, kanyonlardan uçabilecek ve dünyanın her yerine tamamen hareketli bir VR deneyimiyle ulaşabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Google Earth VR, gezegenin 196,9 milyon mil kare alanının tamamını kapsıyor. Bu yüzden ilk sanal gezinizin sizi nereye götüreceğine karar veremiyorsanız, Google'ın hazırladığı Amazon Nehri, Manhattan şehir merkezi ve Manhattan'ın merkezindeki caz müziği turlarına katılabilirsiniz.

Bu tür mekanlardaki  sinematik turlar ve küratörlü varış yerleri seyir zevkini katlıyor. Büyük Kanyon ve Roma kalıntıları da bunlar arasında sayılabilir.

Google Earth VR'ın ilk sürüm tamamen ücretsizdir ve şu an kullanıma sunulmuş durumda. İlk olarak HTC Vive kulaklıklarda devreye giren hizmet, kullanıcılara oturma odalarını terk etmeden dünyayı gezme şansını sunuyor. Google Earth'ün 2017 başlarında Google Daydream desteğine kavuşması bekleniyor.